UPDATE Atenţionare MAE: Nu călătoriţi cu maşina în Grecia, în 28 şi 29 iunie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grevele din Grecia afectează concediile românilor. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru turiştii care vor să meargă cu maşina în Republica Elenă din cauza organizării unei greve generale de 48 de ore în zilele de 28 si 29 iunie 2011.

UPDATE 15.06 Ambasada Greciei la Bucureşti: Nu anticipăm o problemă gravă!

Reprezentanţii Ambasadei Republicii Elene la Bucureşti au declarat, pentru „Adevărul”, că atenţionarea Ministerului de Externe din România este o formalitate şi că este normal să îşi informeze cetăţenii în legătură cu prostestele din Grecia.


Nu anticipăm o problemă gravă. Totuşi, dacă va fi afectat transportul, va fi vorba despre cel public şi, din experinţă, ştim că pasagerii vor fi preluaţi într-o bună măsură de autobuze militare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ambasadei Greciei la Bucureşti, Michalis Constantinidis. El a adăugat că portestele transportatorilor navali ar putea afecta serios zona insulelor. „Dar şi aici, companiile private vor decide dacă vor transporta sau nu călătorii”, a conchis Constantinidis.

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care doresc să călătorească în perioada următoare în Republica Elenă că, în intervalul 28-29 iunie 2011, va avea loc o greva generală, care va afecta transportul terestru şi naval.

În această perioadă sunt programate mitinguri de protest în centrul Atenei, în zona dintre parcul Peidon şi zona pieţei Sintagma.

MAE informează că, pentru moment, Sindicatul controlorilor aerieni nu a anunţat participarea la greva generală.

Sindicatul General al Angajaţilor din Sectorul Privat şi Sindicatul Angajaţilor din Sectorul Public au decis organizarea acestei greve în semn de protest faţă de dezbaterile care au loc în Parlamentul elen în scopul obţinerii unui împrumut de la Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional. 

Preşedintele Greciei vizitează România exact în zilele de protest

Preşedintele Republicii Elene, Karolos Papoulias, se va afla în România în perioada 28-29 iunie, pentru o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai statului. Astfel, excelenţa sa va ajunge în ţara noastră exact în dimineaţa când la Atena încep protestele ce vor paraliza întreaga Grecie.

Filippos Petsalnikos, preşedintele Parlamentului Elen: Nu ne vindem insulele! A fost o glumă proastă!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite