Unde găsim cărţi online gratis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fie că sunt în engleză, germană sau română, cărţile virtuale câştigă teren în faţa paginilor cu tuş. Tot mai mulţi tineri preferă să se documenteze pentru lucrările şcolare pe web, literatura de specialitate fiind tot mai accesată.

Pe internet poţi găsi uşor orice titlu. Într-o bibliotecă obişnuită pierzi timp căutând o carte, iar în librării le plăteşti uneori prea scump. O alternativă sunt site-urile care oferă texte ale scriitorilor clasici sau moderni, poezie şi proză, fotografie, eseuri sau chiar lecţii virtuale.
 
Site-uri pentru limba română

La liternet.ro descarci în limba română cărţile dorite în format .pdf. Cei mai mulţi vizitatori caută poezie, proză scurtă, roman, scenarii, teatru, cărţi pentru cei mici, precum şi albume de fotografie şi de artă. Virtualitera.ro are o „bibliotecă” plină de texte în română ale autorilor clasici şi contemporani şi cărţi de specialitate.

E-scoala.ro este site-ul ideal pentru elevi şi profesori, lecţiile virtuale deţinând aici o secţiune importantă. Un alt site cu o colecţie variată de literatură şi tratate de specialitate este şi polirom.ro.

În limbi străine

Pe gutenberg.org găseşti aproape orice scriitor clasic, iar cărţile se descarcă în format .html sau .txt. Este un site pentru cei care vor să lectureze în original peste 27.000 de titluri în engleză, franceză, germană, spaniolă, chineză, olandeză şi multe altele. Titlurile cele mai accesate sunt „Aventurile lui Tom Sawyer” (Mark Twain), „Cartea ilustrată a Londrei”, iar dintre scrierile neconvenţionale, „Dicţionarul Diavolului” de Ambroise Bierce.  bartleby.com îţi oferă literatură veche şi contemporană. Site-ul are cele cuprinzătoare antologii din toate timpurile (50 de volume), structurate pe capitole.

Alte pagini web asemănătoare sunt classicreader.com, questia.com, librivox.org, bibliomania.com, readatwork.com, internet public library, linxpedia, onlinebooks.library, e-book.com, fiction.us, dailylit.com, perseus library, e-text center.

Fii editor online

Pe classicbooks.com. poţi să îţi faci un cont, iar dacă ai talent la scris poţi să contribui la editarea unui text. Şi pe acest site poţi găsi titluri rare, greu de găsit în librării.

Studenţii, cei mai împătimiţi cititori online

Studenţii sunt unii dintre cei care accesează cel mai des site-urile cu cărţi. „Operele din literatura universală încă le citesc în varianta clasică, iar dacă le găsesc pe internet, mă ajută foarte mult”, ne-a spus Adriana Trocea, studentă anul II la Jurnalism. Faptul că nu trebuie să dea bani pentru cărţi rămâne factorul determinant care îi împinge să dea click pentru a citi „Cărţile online sunt economice. Nu te costă nimic, decât un click. Sunt mult mai avantajoase pentru un buzunar de student”, a spus Constantin M., student.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite