Bucureşti:Cetăţenii nu vor fi afectaţi de problemele funcţionarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale dar şi ai unor instituţii vitale cetăţenilor, bucureştenii nu vor fi afectaţi de disponibilizările din sectorul bugetar.

Pentru a nu se recurge la foarte multe concedieri sau reduceri de salarii, Guvernul a anunţat că  vor fi făcute reduceri de program şi vor fi impuse concedii fără plată. Reprezentanţii Executivului au anunţat că în perioada septembrie-noiembrie, salariaţii din sectorul bugetar vor intra forţat în concediu fără plată sau vor munci cu program redus, echivalentul a 10 zile lucrătoare.

Până în momentul de faţă, însă, nu s-a adoptat nimic concret.

Cu toate acestea, reprezentanţii primăriilor de sector încearcă să liniştească cetăţenii, şi spun că aceştia nu vor avea de suferit de pe urma acestor măsuri.
„Nu vă imaginaţi că o să plece lumea acasă zece zile şi Primăria nu o să mai funcţioneze în această perioadă. O să se facă, probabil, o diminuare a programului de lucru, dar doar pentru serviciile unde nu e neapărat necesară prezenţa funcţionarului“, a declarat Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei sectorului 1.

El a adăugat că în cazul acelor servicii absolute necesare oamenilor, este imposibil să le dai funcţionarilor concediu forţat. „ Nu poţi să trimiţi acasă oamenii care asigură permanenţa unor servicii absolut vitale pentru populaţie “, a subliniat purtătorul de cuvânt.
„Activitatea administraţiei publice a Sectorului 6 se va desfăşura şi pe viitor în mod continuu şi eficient şi nu va fi afectată indiferent de măsurile care vor trebui aplicate“, a declarat Mirela Buzărin, reprezentant al Primăriei sectorului 6.

Reduceri de program dar şi disponibilizări

Cu toate că se încearcă fel de fel de măsuri pentru a nu se face restructurări, 14.000 de angajaţi de la stat vor fi disponibilizaţi din ministere. Cel mai afectat minister de disponibilizări va fi Ministerul Economiei, unde au fost deja daţi afară 4.800 de angajaţi, iar, până la sfârşitul acestui an, îşi vor pierde slujbele alţi 5.400 de oameni.

Una dintre instituţiile unde se vor face disponibilizări este Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), unde, potrivit ministrului Finanţelor, săptămâna viitoare vor fi restructurate peste 450 de posturi. În această instituţie au fost daţi afară peste 400 de angajaţi în luna ianuarie a acestui an, iar, în martie, alţi 300 de angajaţi au rămas fără serviciu.

„Nu se ştie exact în ce departamente se vor face restructurările, dar cu siguranţă relaţia cu publicul nu va fi afectată, iar programul nu va fi modificat“, a declarat Sabina Zereş, consilierul preşedintelui ANAF. Ea a subliniat că oamenii vor avea parte de aceleaşi servicii în cadrul instituţiei pe care o reprezintă, în special după inaugurarea de acum trei săptămâni a imprimeriei de la Vâlcea, care a preluat multe dintre atribuţiile personalului. „Această imprimerie va elimina multe dintre cheltuieli deoarece totul va fi mult mai tehnologizat“, a mai spus Sabina Zereş.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite