Facilitatorii îi vor ajuta pe elevi să-şi găsească meseria potrivită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 70% dintre români nu lucrează în domeniul pentru care s-au pregătit şi se gândesc să-şi schimbe jobul în următorii cinci ani. Trei sferturi dintre aceştia spun că poate ar fi ales o altă meserie dacă i-ar fi ajutat cineva, încă din timpul şcolii, să se orienteze în carieră. De la aceste date au plecat la drum reprezentanţii Ministerului Educaţiei când au demarat proiectul pe fonduri europene „Facilitator pentru înv

„Am observat că mulţi dintre cei care lucrează în alt domeniu decât cel pentru care s-au pregătit au ales facultatea fie ca să scape de armată, că aşa a spus mama sau pentru că biologia, de exemplu, era materia la care era cel mai bine pregătit în clasa a XII-a. Peste 70% susţin că dacă ar fi avut un facilitator care să-i ajute să-şi aleagă domeniul în funcţie de aptitudini, ar fi avut o meserie mult mai bună”, a explicat Bianca Preda, director general al agenţiei de comunicare a proiectului.

Prin urmare, în cadrul proiectului vor fi calificaţi în noua meserie de facilitator cel puţin 780 de persoane care vor lucra în şcoli cu copiii. „Nu vrem să fie vorba despre un curs pe care îl faci în două săptămâni şi primeşti o diplomă, ci să fie o meserie adevărată”, a mai explicat Bianca Preda.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite