750 euro/mp, oferta pentru expropriaţii de la Basarab

0
Publicat:
Ultima actualizare:

este pomenită de oamenii care deţin case, precum şi de cei care au complexe comerciale în zona afectată de ridicarea Pasajului Basarab. Firma care se ocupă cu intermedierea exproprierilor din

este pomenită de oamenii care deţin case, precum şi de cei care au complexe comerciale în zona afectată de ridicarea Pasajului Basarab. Firma care se ocupă cu intermedierea exproprierilor din zona viitorului Pasaj Basarab, S.C. Centrul de Consultanţă în Afaceri S.R.L., este administrată de două femei, iar sediul companiei este într-un apartament de la etajul trei al unui bloc din sectorul 1.
Suma este pomenită de oamenii care deţin case, precum şi de cei care au complexe comerciale în zona afectată de ridicarea Pasajului Basarab. Aceştia au primit în ultima perioadă o solicitare în scris de la firma care derulează formalităţile de expropriere din partea PMB, să prezinte copii după acte de proprietate, dosare de cadastru, încheieri de intabulări a dreptului de proprietate, acte de succesiune şi acte de identitate. "Negocierile pe care le purtăm şi noi prin această firmă, S.C. Centrul de Consultanţă în Afaceri (CCA) S.R.L., nu se vor opri aici, pentru că preţul nu acoperă investiţia noastră, chiar şi în trotuarul din faţa clădirii", spune consilierul financiar de la Complexul Comercial IDM, de pe strada Orhideelor, Lucian Pinţa. Legat de această ofertă vehiculată, reprezentanţii Primăriei Capitalei nu au precizat nicio sumă, iar răspunsul secretarei de la CCA a fost "Noi suntem sub contract cu primăria şi nu putem vorbi fără acordul celor de acolo".
Două femei expropriază dintr-un apartament
Firma care se ocupă cu intermedierea exproprierilor din zona viitorului Pasaj Basarab, S.C. Centrul de Consultanţă în Afaceri S.R.L., este administrată de două femei, iar sediul companiei este într-un apartament de la etajul trei al unui bloc din sectorul 1. Potrivit datelor înregistrate la Registrul Comerţului, compania care cere copiile acestor acte pentru întocmirea documentelor necesare exproprierii imobilelor şi care dă consultanţă juridică Primăriei Capitalei vizavi de această situaţie are şase angajaţi, un capital social de două milioane de lei vechi, iar în ultimul an de activitate a avut un profit de peste 200 milioane de lei vechi. Imediat după Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) 160/2006, din toamna acestui an, prin care s-a aprobat declararea de utilitate publică a lucrării de interes local "Pasajul rutier denivelat superior Basarab", oamenii au fost contactaţi de consultantul PMB. La momentul hotărârii, directorul Direcţiei de Transport din cadrul PMB, Gheorghe Udrişte, a declarat că "din acest moment, nimeni nu se mai poate împotrivi". Cu toate acestea, la inaugurarea lucrărilor de la Pasajul Basarab, de la sfârşitul săptămânii viitoare, chiriaşii de pe strada Orhideelor s-au revoltat din cauza deciziei municipalităţii de a "curăţa" zona. Podul rutier între Şoseaua Nicolae Titulescu şi Podul Grozăveşti, care va trece peste liniile de tren din apropierea gării Basarab, presupune şi demolarea unor clădiri, urmate de exproprierea şi despăgubirea proprietarilor. Aceştia au fost înştiinţaţi, printr-o notificare semnată de primarul general Adriean Videanu, că zona în care se află imobilele lor a fost declarată ca fiind de utilitate publică de interes local, astfel că bunurile vor trece în proprietatea Primăriei Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite