400 de elevi au fost premiaţi la Cupa 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a 11-a ediție a competiției sportive Cupa 1 a înregistrat un număr record de participanți: 371 de echipe, însumând peste 2.000 de elevi și liceeni, înscriși la șase sporturi: handbal, atletism, baschet, înot, fotbal și volei. 

Dintre aceștia, aproape 400 de elevi au fost premiați azi, în cadrul unor gale festive, la care luat parte și mari campioni ai României.

Competițiile sportive care s-au desfășurat în luna mai au reușit să îi pună în mișcare pe elevii din 48 de instituții de învățământ din Sectorul 1 al Capitalei, dintr-un total de 55.

Astfel, Școala generală nr. 45 a fost cea mai premiată dintre școlile de la ediția 2012 a Cupei 1, adjudecându-și și locul I la competiția de baschet baieți și handbal baieţi (gimnaziu V-VIII), dar și înot baieți (gimnaziu V-VIII).

Cel mai premiat liceu de la această ediție este Colegiul Agricol “V. Harnaj”, care a câștigat locul I la competiția de volei și de handbal fete (liceu IX-XII) și cea de atletism baieți (liceu XI – XII).

Sportul de echipă cu cele mai multe înscrieri a fost baschetul (competițiile de gimnaziu, baieți), iar atletismul (competițiile de gimnaziu, fete) a fost sportul individual cu cele mai multe înscrieri.

Colegiul National “Ion Neculce” și-a menținut titlul la baschet băieți (liceu IX-XII), iar Colegiul Național “Tudor Vianu” și-a recâștigat titlul la baschet fete(liceu IX-XII), după ce anul trecut îl cedase în fața Colegiului Naţional “I. L. Caragiale”.
Cei mai buni la atletism au fost cei de la Colegiul National “Sf. Sava”,Liceul “Miguel Cervantes”, Școala generală nr. 175, Colegiul Agricol “V. Harnaj”, Școala generală nr. 170, Liceul Greco-Catolic "Timotei Cipariu" șicei de la Liceul Media.

Cupa 1 este un proiect organizat de Primăria Sectorului 1, în parteneriat cu Asociația Sport pentru Viață. Sport pentru Viaţă este o campanie socială iniţiată de campioana olimpică Gabriela Szabo în anul 2006. În 2007, devine o asociaţie care are ca scop educarea şi schimbarea percepţiei faţă de sport, prin crearea unei culturi sportive de masă în România.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite