Elevii de clasa a II-a îi vor convinge pe adulţi să doneze sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de clasa a II-a din sectorul 2 al Capitalei vor fi informaţi despre importanţa donării de sânge şi vor fi încurajaţi să ducă mesajul mai departe, către părinţi, rude şi vecini.

Bunele obiceiuri se deprind de mic. De la asta au pornit la drum cei de la Fundaţia Donatorilor Benevoli de Sânge când s-au gândit să lanseze proiectul “Picătura Salvatoare”. Aceştia îşi propun ca timp de trei luni, începând cu 1 octombrie, să treacă prin toate cele 30 de şcoli din sectorul 2 şi să-i informeze pe micuţii de clasa a II-a despre importanţa donaţiei de sânge.

Organizatorii, printre care şi cadre didactice din şcolile din sectorul 2, vor realiza mai multe cărţi care promovează donarea de sânge, materiale informative ce vor fi lansate la Şcoala nr. 31. În plus, elevii clasei a II-a A de la această şcoală vor constitui un grup numit “Ambasadorii picăturii salvatoare” şi vor organiza mai multe reuniuni cu alţi copii de la alte unităţi de învăţământ.

În Parcul Tei, în luna octombrie, se va organiza şi un eveniment de distribuire de pliante informative şi puştii vor purta o emblemă cu o picătură de sânge, realizată de ei cu ajutorul învăţătoarei.

Proiectul acestora a fost înscris şi în concursul “Ţara lui Andrei” şi poate fi votat pe site-ul taraluiandrei.ro pentru a câştiga bani de finanţare.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite