Bucureşti: S-a lansat primul ghid pentru părinţii care au copii cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul ghid pentru părinţii care au micuţi cu handicap- „Toţi copiii au drepturi egale“- a fost lansat astăzi în Capitală, de către World Vision România (WVR) şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC).

Scopul ghidului constă, în primul rând, acela de a informa şi încuraja părinţii care au copii cu dizabilităţi pentru ca drepturile acestora să poată fi respectate.

Ghidul îşi propune să răspundă de ce un limbaj pozitiv poate ajuta un copil să reuşească dincolo de limitele impuse de propria lui condiţie fizică, de ce părinţii cred uneori că “nu are niciun rost” să-şi ajute copiii cu dizabilităţi să se dezvolte, de ce calitatea îngrijirii pe care o primesc are cea mai importantă influenţă asupra copiilor mici.

De asemenea, ghidul conţine şi drepturile pe care le au copiii cu dizabilităţi şi cum pot contribui părinţii la siguranţa micuţilor, fără a le îngrădi acestora libertarea şi încurajându-i să se dezvolte.

 „Este important să conştientizăm faptul că aceşti copii cu nevoi speciale au drepturi pe care trebuie să le respectăm. Integrarea lor în societate depinde de înţelegerea şi sprijinul nostru”, a declarat Secretar de Stat în cadrul ANPDC, Ileana Savu. Cele 2.000 de ghiduri vor ajunge, prin intermediul Direcţiilor Judeţene de Asistenţă Socială, la părinţii copiilor cu dizabilităţi care beneficiază de serviciile acestor instituţii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite