Bucureşti: 14.000 de angajaţi de la stat, disponibilizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 14.000 de bugetari vor fi disponibilizaţi ca urmare a restructurărilor din ministere. Cel mai afectat minister de disponibilizări este Ministerul Economiei, unde au fost disponibilizaţi deja circa 4.800 de oameni, iar până la sfârşitul acestui an îşi vor pierde slujbele alţi 5.400 de oameni.

Următorul minister care conduce în topul numărului de restructurări este Ministerul Muncii, unde 1.316 angajaţi vor fi trimişi acasă. Ministerul Agriculturii va renunţa la 1.200 de oameni de la unităţile aflate în subordine. În top se află şi Ministerul Transporturilor, şi Ministerul Sănătăţii, cu restructurări a câte 627 de oameni.

La Ministerul Finanţelor Publice vor fi desfiinţate 50 de administraţii teritoriale, echivalentul a 477 de posturi. Ministerul Mediului renunţă la 444 de angajaţi, iar Ministerul Educaţiei, la 401. La Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale vor fi disponibilizaţi 314 angajaţi din structurile instituţiei. Alte 271 de posturi vor fi restructurate la Ministerul Dezvoltării Regionale, iar 260 de posturi, la Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Şi Ministerul Culturii va renunţa la 200 de oameni şi va economisi astfel două milioane de lei, Ministerul Tineretului şi Sportului la 189 de posturi, iar la Ministerul de Externe se taie 86 de posturi. La Ministerul Internelor, restructurarea masivă a avut loc în martie şi urmează să plece alţi 100 de oameni. De asemenea, 1.225 de posturi bugetate vacante vor fi blocate. Numărul structurilor coordonate de premierul Boc scade de la 21 la 16, iar din cele 1.317 de posturi ce vor fi desfiinţate 1.000 sunt ocupate. Miniştrii Elena Udrea, Mihai Stănişoară şi Cătălin Predoiu încă nu au prezentat planul de reducere a posturilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite