Ţi-ai pierdut copilul în mall? Iată un CD care te ajută să printezi afişe şi să alertezi poliţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După generaţia cu cheia la gât este timpul celei cu cardul la gât. Cu ajutorul unor stickuri pe care trebuie să le poarte permanent atât copiii, cât şi părinţii, micuţii care se rătăcesc pot fi găsiţi mult mai uşor.

Puştiul tău s-a rătăcit în mall sau într-un loc foarte aglomerat în câteva secunde de neatenţie. După ce te asiguri că nu mai este în zonă şi că nimeni nu l-a văzut, poţi să mergi la cel mai apropiat calculator, să completezi într-un formular special toate datele legate de el şi dispariţia sa care vor fi transferate instantaneu către poliţie şi ONG-urile din domeniu.

În plus, pe acel memory stick sau CD se găseşte şi o poză recentă, iar dacă ai unde, poţi printa în doar două minute flyere cu poza şi datele despre acesta. Cei care sunt interesaţi pot achiziţiona dispozitivele de pe site-ul www.copilinsiguranta.ro. Preţurile pentru pachetele de produse încep de la 140 de lei şi ajung până la 170, în funcţie de serviciile incluse.

“Dacă micuţul se pierde îl scutim de o traumă. În jurul nostru sunt oameni care vor să ne ajute, pornim de la aceste produce, dar hai să ne gândim ce se întâmplă dacă copilul se rătăceşte şi este prea speriat să-şi amintească numărul de telefon al mamei sau al tatălui. Atunci el ştie că acest card îl poate ajuta”, explică managerul proiectului Cristina Mateoiu.

“Părintele poate să meargă la aplicaţia pe care am dezvoltat-o pe un CD pe care îl poate ţine în portofel sau un mic USB de asemenea potrivit purtării în portofel. Orice calculator care are acces la Internet poate să-l deschidă. Atunci când am constatat că nu mai este copilul, l-am strigat, l-am căutat, arătăm tuturor cardul şi constatăm că nu este de găsit, solicităm ajutorul oricui are un calculator. Aceste informaţii se introduc în două minute şi pleacă spre poliţie, Centrul Focus pentru Copii Dispăruţi şi către adresele de e-mail ale părinţilor. Informarea conţine sesizarea părintelui, atenţie, mi-a dispărut copilul, dar există postere şi flyere gata predefinite, o poză recentă a copilului, amprente dacă părintele a fost de acord cu prelevarea de amprente”, explică pas cu pas cum poate fi folosită aplicaţia în caz de neoie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite