Bucureşti:Poliţiştii în deplasare nu au bani de chirie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatul Naţional al Poliţiei şi al Vameşilor, „ProLex“, la care sunt afiliaţi aproximativ 15.000 de membri, a instalat azi-dimineaţă o casă de carton în faţa Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), deschizând astfel o serie de proteste la nivel naţional.

“Această scenetă este un mod de a protesta faţă de amânarea achitării compensaţiei pentru chirie, iar acţiunea are rolul de a atrage atenţia asupra situaţiei prin care trece Poliţia Română. Poliţiştii mutaţi în interes de serviciu sunt ameninţaţi cu evacuarea din casele în care locuiesc cu chirie“, a spus preşedintele sindicatului ProLex, Vasile Lincu. 

Ameninţă cu proteste de amploare

Poliţiştii care lucrează în alte localităţi decât acelea în care în care îşi au domiciliul se plâng de faptul că nu mai primesc bani pentru plata chiriilor.

Ei spun că nu pot să îşi plătească singuri chiriile din cauza lefurilor mici. “Dacă o să trebuiască să plătesc, o să plătesc, ce să fac!? Doar nu o să trăiesc pe stradă”, a spus Valentin Ţepuşă, din Buzău. El lucrează în Bucureşti ca agent şef-adjunct la Poliţia Capitalei.
”Din acest motiv, s-a juns ca în unele localităţi din judeţele Olt şi Călăraşi să se pună lacătul pe uşa postului de poliţie. Şi probabil că vor mai fi şi în alte judeţe , dacă nu se schimbă nimic”, a avertizat comisarul-şef  Mihai Vişan.  

Sindicatul aşteaptă din partea guvernului stabilirea cât mai urgentă a unor priorităţi clare pentru oamenii legii şi consideră că „dacă nu se găsesc soluţii pentru ca poliţiştii să-şi primesca la timp drepturile salariale, ordinea şi siguranţa public pot fi afectate“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite