A murit Schwarzenegger de România. Culturistul Viorel Ristea a făcut infarct posibil din cauza regimului drastic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorel Ristea a murit în timp ce se pregătea pentru participarea la Fitness Universe Weekend, din Miami. I se spunea Schwarzenegger de România.

Inima sportivului de 29 ani a încetat să mai bată ieri, la ora 17:00, ora Romaniei.

Avea în palmares un loc 3 obţinut în 2009 în cadrul concursului Musclemania Universe din Las Vegas.



Supranumit Schwarzenegger de România, Ristea a lucrat cinci ani la Poştă, a fost manager de casă de producţie şi apoi consilier local la Primăria sectorului 4. S-a lăsat de politică pentru că vroia să ajungă campion mondial. A fost căsătorit câţiva ani însă a renunţat la mariaj pentru a se dedica sportului.

image

"Lumea să şi-l amintească pentru ce a făcut"

“A fost un om deosebit, un foarte bun coleg şi un băiat foarte serios şi cinstit, un om extraordinar”, îl descrie antrenorul de fitness Octavian Hart, fost coleg de competiţii cu Viorel.

“Ne-am cunoscut prin 2004-2005 la antrenamente şi el a fost cel care mi-a facilitat participarea la competiţiile din America unde am mers în 2007”, îşi mai aminteşte acesta. Ambiţia lui Viorel Ristea şi pasiunea pentru bodybuilding au fost definitorii pentru cariera sa.

“Un băiat ca el ajuns la aşa o performanţă nu poate fi niciodată mulţumit şi îşi doreşte mai mult, e cumva firesc şi uman să fie aşa. Important este ca Viorel să rămână în amintirea celor care l-au cunoscut şi nu numai pentru ce a făcut, pentru performanţele sale”, mai spune Octavian Hart.

Acesta nu cunoaşte alte detalii despre momentul nefericit, dar poate să confirme faptul că regimul dinaintea competiţiilor pentru un culturist este draconic. “Există o restricţionare a apei cu câteva zile înainte de competiţie, dar asta nu înseamnă că stai trei zile fără să bei apă. La asta se adaugă stresul, oboseala după zborul cu avionul, diferenţa de fus orar şi efortul fizic din lunile dinaintea competiţiei”, a explicat prietenul campionului.

Cu muşchi şi creier

Ristea a terminat Facultatea de Management turistic si comercial şi a absolvit Şcoala Naţională de Antrenori ca şef de promoţie. De altfel, a început să fie cunoscut în domeniul culturismului încă de la 21 de ani, când a început să câştige titluri de campion naţional.

"Am fost contactat încă din anul 2005 să particip la concursul Musclemania Universe din Las Vegas, dar din lipsa de fonduri la acea perioadă nu mi-am putut permite competiţia. Primul campionat mondial la care am participat a fost în 2007, unde m-am clasat pe locul al patrulea. În 2009, am obţinut locul 3 la Musclemania Universe, iar în 2010 m-am clasat al cincilea. Între timp am devenit imaginea Musclemania pe siteul lor şi sunt mândru de asta. Păcat că nu m-au şi plătit...", declara Viorel Ristea pentru www.agentiadepresamondena.com la sfârşitul anului trecut.

Campionul român a avut şansa să-l întâlnească în SUA pe Kai Greene, unul dintre numele mari ale culturismului mondial. 

A sacrificat tot pentru pasiunea sa

Pe site-ul Musclemania, românul este descris ca fiind o senzaţie în ale bodybuildingului. “Venit din ţinutul contelui Dracula, senzaţia culturismului românesc Viorel Ristea spune că a fost nevoit să se bazeze doar pe propria ingeniozitate pentru a supravieţui ca bodybuilder în oraşul natal Bucureşti. Spre deosebire de înaintaşul său, Contele Dracula, Viorel nub ea sânge uman pentru a-şi completa nevoia de proteine, ci mâncare proaspătă. (…) «Cumpăr doar ce îmi permit», spune acesta”, este descrisă povestea românului.

Românul a povestit pentru site-ul american cum a reuşit cu mari eforturi financiare să se menţină pe piaţa culturismului. Optimist, acesta a găsit puterea să continue.

“Nu e uşor să încapi într-un Mini Cooper sau în haine de oameni normale. Stilul de viaţă în culturism este solicitant şi atât de costisitor încât a trebuit să port aceleaşi haine pe care le cumpărasem cu trei-patru ani în urmă”, a mai povestit acesta.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite