Bucureşti: A căzut în lift din cauza unei mâini criminale?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce ancheta poliţiştilor continuă, vecinii şi reprezentanţii firmei de întreţinere susţin că este vorba despre o mână ucigaşă care a deblocat uşa liftului la etajul 5. Tânăra care a căzut în puţul liftului este în comă, a fost supusă mai multor intervenţii chirurgicale, iar medicii care i-au extirpat o mare parte din ficat rămân rezervaţi în privinţa recuperării sale.

Iuliana N. Păun (Constantin), tânăra care a căzut în puţul liftului în cartierul Colentina, urma să îmbrace rochia de mireasă peste o lună. La două zile de la producerea accidentului, rudele fetei sunt distruse şi în prezent nu îşi doresc decât ca tânăra să se refacă.

După ce aseară a refuzat să vorbească, îndurerat de situaţie, Florian Constantin, soţul Iulianei  a declarat azi-dimineaţă, pentru „Adevărul de Seară“, că în prezent se gândeşte doar la sănătatea soţiei sale. „Acum nu ne gândim decât ca Iuliana să se facă bine. Vă rog să ne respectaţi. Nu mai facem declaraţii!“, a spus acesta. Starea fetei este în continuare gravă, iar medicii au fost nevoiţi să-i extirpeze aproape tot ficatul.

„E regretabil, dar nu e vina noastră“
Vecinii tinerei de 24 de ani din Ilfov care se mutase la socri în urmă cu aproximativ o jumătate de an susţin că este vorba despre o mână criminală, deoarece şi în urmă cu un an cineva a deblocat uşile de la mai multe etaje ale liftului. „Cineva a forţat uşa liftului la etajul 5. Fiind o lumină slabă pe scară, Iuliana nu a observat că liftul nu era acolo“, a declarat una dintre vecine.

Reprezentanţii firmei care se ocupă de întreţinerea liftului nu neagă ipoteza locatarilor. „Liftul era perfect funcţional. Anul acesta s-a defectat doar de vreo două ori, dar a fost reparat imediat. E regretabil că s-a întâmplat asta, dar nu este vina noastră“, a spus unul dintre angajaţii firmei SC Axial S.R.L. Acelaşi scenariu este întărit şi de reprezentanţii Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR). Liftul era azi-dimineaţă sigilat şi potrivit locatarilor va rămâne astfel până la finalizarea anchetei. Potrivit Poliţiei Capitalei, ancheta este încă în desfăşurare.

Schimbarea liftului, responsabilitatea administraţiei
Aproape toate blocurile din Capitală sunt vechi de câteva zeci de ani. Potrivit reprezentanţilor ISCIR, schimbarea liftului ţine strict de firma care se ocupă de întreţinerea ascensorului şi de asociaţia de proprietari a blocului. ISCIR-ul intervine în momentul în care asociaţia de proprietari face reclamaţie şi se adresează instituţiei. Dacă liftul se defectează foarte des este sigilat de ISCIR, iar firma de întreţinere a liftului este penalizată.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite