Un consilier juridic din Primăria Capitalei este în acelaşi timp şi administratorul unei firme. Riscă dosar penal!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii de integritate susţin că Mugur Gabriel Ghiţă, consilier juridic la Primăria Capitalei, este în incompatibilitate, deoarece pe lângă funcţia publică deţinută este şi adminsitrator la o societate comercială.

Agenția Națională de Integritate s-a sesizat din oficiu, în 17 noiembrie 2010, cu privire la posibila încălcare de către Gabriel Ghiţă a dispozițiilor legale privind completarea și depunerea declarațiilor de avere și de interese, se arată într-un comunicat transmis, joi, de ANI.

În 6 aprilie, consilierul juridic a fost înştiinţat despre faptul că au fost identificate elemente în sensul existenței stării de incompatibilitate și invitat să prezinte un punct de vedere în acest sens.
 
Inspectorii de integritate au constatat că, în perioada 14.07.2003 – 11.08.2008, Mugur Gabriel Ghiţă a ocupat funcția publică de execuție consilier juridic în cadrul Direcției Juridice, Contencios și Legislație din cadrul Primăriei Municipiului București, iar din 24.04.1998 până în prezent, acesta este şi administrator la societatea comercială Scandinavia Trading SRL.

Astfel, inspectorii ANI au constatat că Gabriel Ghiţă a fost în incompatibilitate în perioada 14.07.2003 – 11.08.2008.


Conform prevederilor art. 94, alin. (1) din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, "calitatea de funcționar public este incompatibilă cu orice altă funcție publică decât cea în care a fost numit, precum și cu funcțiile de demnitate publică".


De asemenea,conform prevederilor art. 94, alin. (2) din Legea 161/2003, "Funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități remunerate sau neremunerate [...] în cadrul regiilor autonome, societăților comerciale ori în alte unități cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociații familiale sau ca persoană fizică autorizată".

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite