Concertele lunii decembrie - află cine va încinge atmosfera înainte de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna decembrie aduce în Capitală tradiţionalele concerte de Crăciun susţinute de Bănică Jr. şi Ştefan Hruşcă, dar şi evenimentele muzicale susţinute de The Magic Gospel Pearls sau Johann Strauss Ensemble.

Primul colindător al lunii decembrie este Engelbert Humperdinck. Cântăreţul care a vândut peste 150 de milioane de albume în întreaga lume vine pe 3 decembrie în România, concertul fiind inclus în turneul său „World Tour". Britanicul va cânta pentru prima dată în România, la Sala Palatului din Capitală. Concertul va include hituri precum „Release Me", „Quando, Quando", „Spanish Eyes", „After the Lovin" sau „Last Waltz With You". Preţul unui bilet variază în funcţiue de categoria de loc pornind de la 90 de lei şi ajungând până 600 de lei pentru categoria Golden VIP.


O zi mai târziu, la 4 decembrie, Nana Mouskouri urcă pe scena Sălii Palatului. Artista de origine elenă cunoscută pentru melodii ca "Amazing Grace", „Only Love" sau „I Have A Dream" cântă pentru a doua oară la Bucureşti. Preţul unui bilet variază între 100 de lei şi 500 de lei.

Pe 5 decembrie, legendarul ansamblu "The Magic Gospel Pearls" va susţine un concert pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. Ansamblul vocal pregăteşte un concert exploziv, dar, în acelaşi timp melancolic, o trecere prin gospel-ul american şi tradiţiile corale africane, de la originile muzicii negre până la gospel-ul modern. Biletele au preţuri cuprinse între 50 de lei şi 100 de lei.

Colindele lui Ştefan Hruşcă se pot asculta, în varianta live, la 7 decembrie la Sala Palatului. Cântăreţul va interpreta de la ora 19:00 colindele sale cunoscute "Florile Dalbe", "Trei Păstori", "Afară Ninge Liniştit", "Linu-i Lin" şi "Sfântă-i Sara de Crăciun". Biletele au preţuri cuprinse între 50 şi 150 de lei.

Salvatore Adamo cântă pentru prima dată în România pe 10 decembrie. Artistul belgian cu origini italiene va intepreta la Sala Palatului piesele care l-au transformat într-o vedetă a muzicii europene a anilor '60, „Sans Toi Ma Mie", „Tombe la Neige" şi „La Nuit". Preţul unui bilet începe de la 100 de lei şi ajunge până la 350 de lei.

Ştefan Bănică Jr. continuă şi anul acesta seria concertelor de Crăciun ajunse la 10 ani de existenţă. Concertele oferite cu ocazia sărbătorilor de iarnă încep pe 14 decembrie, de la ora 19:30. Evenimentul va avea loc la Sala Palatului şi va fi urmat de alte două concerte, pe 15 şi 16 decembrie.

Johann Strauss Ensemble revine în România pentru un al şaptelea an consecutiv, faimoasa orchestră concertând în opt oraşe din ţară în preajma sărbătorilor de iarnă. La Bucureşti, concertul este programat pentru 19 decembrie, Teatrul Naţional fiind gazda orchestrei. Biletele pentru concertul Johann Strauss Ensemble au preţuri cuprinse între 20 şi 200 de lei.

Concertul susţinut de Demis Roussos la 20 decembrie este un alt eveniment musical important al lunii decembrie. Artistul grec va cânta piesele care l-au consacrat şi care i-au adus peste 100 de discuri de aur, platină şi diamant: "Forever and Ever", "My Friend the Wind", "Zorba", "Goodbye, My Love, Goodbye", "Someday", "Lovely Lady of Arcadia". Biletele se găsesc la preţuri cuprinse între 50 şi 300 de lei.

Pe 21 şi 22 decembrie, la Sala Palatului din Bucureşti, va avea loc "Gala Crăciun Vienez", avându-l ca invitat pe compozitorul Edvin Marton. Acesta va evolua alături de European Royal Orchestra, sub bagheta dirijorului austriac Gottfried Rabl.
Cele mai celebre piese din discografia lui Edvin Marton sunt "Romeo and Juliet" (cu care câştigă premiul Emmy, în 2006, la categoria "Cea mai bună compoziţie"), "O Sole Mio", "Hungarian Rhapsody No. 6″, "Tosca Fantasy", "The Godfather", "Love Story", "Love in Venice". Preţul unui bilet variază, în funcţie de categoria de loc, între 80 şi 300 lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite