Comunitatea oamenilor de afaceri turci ajută sinistrații din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna trecută, comunitatea oamenilor de afaceri turci din Bucureşti a organizat o acţiune de ajutorare a oamenilor din judeţul Buzău care au fost afectaţi de căderile masive de zăpadă.

La o lună de la ninsorile abundente căzute peste Romănia, situaţia din cele mai afectate judeţe, Buzău şi Vrancea, este departe de a se fi rezolvat. Deşi drumurile care leagă satele de oraşele principale au fost deszăpezite, localnicii sunt nevoiţi în continuare să lupte cu efectele devastatoare ale ninsorilor.
Comunitatea turcă din Bucureşti a fost impresionată de amploarea tragediei din satele buzoiene şi astfel, s-au mobilizat pentru ajutoararea persoanelor vulnerabile afectate de zăpadă.

Oamenii de afaceri turci au venit în ajutorul sinistraţilor buzoieni prin oferirea a 500 de pachete de alimente familiilor din satele Costomiru, Valea lui Lalu, Piperu, Valea Schiopului din comuna Pardoş, judeţul Buzău.

Pachetele conţineau alimente de bază neperisabile ca: zahăr, ulei, macaroane, conserve, pâine, biscuiţi si au fost oferite personal, de oamenii de afaceri si voluntari ai Fundaţiei Tuna. Au fost donate ajutoare in  cantitate totală de aproximativ 6000 kg.

Organizaţi sub ”acoperişul” Fundaţiei Tuna, împreună cu Centrul Operativ al Ministerului Apărării si Primarul comunei Pardosi, domnul Nicusor Stefan au coordonat acţiunea umanitară de distribuire a pachetelor cu ajutoare, în satele cele mai afectate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite