O cofetărie din Bucureşti vinde fotografii comestibile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

E ziua şefului şi nu ştiţi cum să-i intraţi în graţii? Fotografiaţi-l şi apoi comandaţi-i un tort, în vârful căruia cofetari specializaţi vor "lipi" poza lui. Veţi putea atunci să vă

E ziua şefului şi nu ştiţi cum să-i intraţi în graţii? Fotografiaţi-l şi apoi comandaţi-i un tort, în vârful căruia cofetari specializaţi vor "lipi" poza lui. Veţi putea atunci să vă răzbunaţi pe el cu toţii, muşcându-l de urechi sau de nas, la propriu. N-o să-l doară deloc, pentru că va fi executat numai din jeleu şi zahăr. Va fi poate pentru prima dată când un şef e... dulce.
În Bucureşti, pe strada Liviu Rebreanu la nr. 1 se află o cofetărie unde se pot comanda aceste produse comestibile şi delicioase. Torturile şi figurinele sunt variate: prăjituri în formă de căluţi, pitici, maşini, fantome, păpuşi, pisicuţe sau jucării, Elvişi de ciocolată albă, zâne din poveşti, Spiderman, ba chiar torturi cu poza bunicii de când era fată mare. Fotografia pe care o aduce clientul se procesează pe calculator. Dacă e cazul, se retuşează. Apoi intră în joc cofetarii, care, după o formulă secretă, transformă zahărul şi jeleul colorat în imagine. Rezultatul e incredibil. "Cofetarii noştri au talent şi experienţă. Este destul de greu de realizat aşa ceva, spune Cristian Vlad, reprezentant al firmei. Dacă suportul de zahăr nu este bine alcătuit, culoarea ar putea dispărea în două ore şi nu se mai înţelege nimic. E nevoie de atenţie şi multă migală."
Sunt clienţi care solicită diverse figurine: o vioară de ciocolată, o sirenă blondă din jeleu, un pian, partituri muzicale sau căsuţe din caramel. Alţii vor să facă un tort la botezul copilului, cum nu s-a mai văzut, în aşa fel încât să impresioneze toţi invitaţii. Iau poza în care preotul tocmai îl scoate pe micuţ din cristelniţă şi dau fuga cu ea la cofetarii de la Photocake. În câteva ore, tortul e gata şi toată lumea va avea o surpriză de proporţii.

Falus din ciocolată comandat de o firmă de prezervative
Preţurile pozelor comestibile şi al figurinelor dulci variază în funcţie de greutatea tortului şi de ingredientele conţinute. Cu cât dimensiunea tortului e mai mare, cu atât va creşte şi costul imaginii. Agenţiile de publicitate sau firmele importante care organizează tot felul de petreceri şi festivităţi apelează de multe ori la cofetari. Pentru astfel de ocazii, aceştia fac la comandă torturi în formă de ştampile, sigle, sticle de bere, piscine, mese de biliard sau autoturisme. În urmă cu câţiva ani, cofetarii au realizat chiar un falus imens de 60 de kilograme, din cremă, ciocolată şi fructe. Ineditul produs dulce a fost comandat de o celebră firmă de prezervative.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite