Reţeta unui business de criză: întinzi mâna la UE şi primeşti 6 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emil şi Daniel Tănăsoiu au reusit să obţină, în premieră pentru Bucureşti, fonduri UE pentru un proiect imobiliar, respectiv o clădire de birouri estimată la 6 milioane de euro.

Cei doi oameni de afaceri vor pune bazele clădirii pe un teren de 1300 de mp pe care susţin că l-au primit moştenire. Mai exact, cei doi  au obţinut o finanţare nerambursabilă din fondurile UE pentru a acoperi 60% din costurile construcţiei iar restul de 40% de la o bancă.

Proiectul a fost evaluat la peste 6 milioane de euro iar contribuţia lor financiară va consta doar în consultanţă şi marketing.

Afaceriştii au reuşit să atragă finanţarea prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.
Potrivit ZF.ro ,condiţiile impuse de Uniunea Europeană pentru acordarea banilor sunt  crearea a cel putin 60 de locuri de munca în cadrul firmelor găzduite într-un interval de doi ani de la finalizarea proiectului, când gradul de ocupare trebuie să fie de cel puţin 72%, în timp ce numărul firmelor care vor ocupa spaţiile clădirii trebuie să fie cel puţin 13, iar 90% dintre acestea să fie IMM-uri.

Compusă din subsol, parter, 6 etaje şi 46 de locuri de parcare, clădirea va insuma 3.200mp şi  va putea fi închiriată cu 10 euro/mp dar suprafaţa minimă disponibila pentru închiriat este de 80mp, astfel încât o firmă va plăti în jur de 1000 euro pentru chirie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite