Încă un "circ al foamei" va fi transformat în mall

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul complex se va numi Liberty Center şi va ocupa 30.000 de metri pătraţi în Calea Rahovei

transforma un "circ al foamei" din zona de sud-vest a Capitalei într-un centru comercial de tip mall, care va cuprinde magazine cu o suprafaţă totală de 30.000 de metri pătraţi.
Potrivit unor surse din piaţa imobiliară, proiectul va fi denumit Liberty Center, va cuprinde peste 700 de locuri de parcare şi va fi terminat în luna septembrie a anului viitor. Centrul comercial va fi amplasat la intersecţia Calea Rahovei cu Strada Progresului. Dezvoltatorul mallului este Mivan, iar firma Colliers a fost desemnată agent exclusiv al proiectului. Contactaţi de Mediafax, reprezentanţii Colliers au refuzat să ofere detalii despre proiect.
Trei dintre cele patru mall-uri din Bucureşti au fost dezvoltate pe structura unor foste "circuri ale foamei" , construcţii în care Nicolae Ceauşescu voia să amenajeze complexuri agroalimentare gigant, rămase nefinalizate. Primele două malluri, Bucureşti Mall şi Plaza România, au fost realizate de grupul turc Anchor în zona Vitan, respectiv pasajul Lujerului. Centrele comerciale au suprafeţe de 50.000 de metri pătraţi, respectiv 100.000 de metri pătraţi şi au fost finalizate în anii 1999 şi 2004. Cel de-al treilea mall care foloseşte structura vechilor construcţii a fost inaugurat în octombrie 2005 în zona de sud. Centrul comercial City Mall aparţine firmei Jaguar Development.
Nord-irlandezii au mai construit în România locuinţe sociale
Grupul Mivan are sediul central în oraşul Antrim, din Irlanda de Nord, cu activităţi în sectoare diverse, de la domeniul imobiliar la telecomunicaţii, derulate în Europa, Asia şi SUA. În parteneriat cu grupul britanic Kier, Mivan a câştigat, în 2000, un contract în valoare de 80 milioane de lire sterline, pentru construirea de locuinţe sociale şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă în mai multe judeţe din România. Consorţiul Mivan-Kier a dorit să participe şi la administrarea proiectului "Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene", însă în 2002 s-a retras din cursă din cauza volumului mare de lucru prevăzut în caietul de sarcini.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite