Bucureşti: Imax-ul, cel mai mare cinematograf 3D din ţară, se deschide peste cinci zile (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principala atracţie a mallului Afi Palace Cotroceni o reprezintă Imaxul, ecranul gigant, care va fi deschis publicului pe 20 noiembrie. Primul film care va rula va fi „Lumea din adâncuri“.

Cel mai mare mall din Capitală a fost inaugurat la sfârşitul lunii octombrie, cu o investiție totală de 300 de milioane de euro. Încă din prima zi, Afi Palace Cotroceni a atras peste 80.000 de vizitatori.

Noutatea pe care o aduce acest mall în România este megaplexul care are 21 de săli de cinema, dintre care trei săli VIP şi cea Imax, iar întregul complex va avea o capacitate de aproximativ 4.300 de locuri. Valoarea totală a investiţiei în megaplex se ridică la 10 milioane de euro.

Ecran de 10 milioane de euro
„Sala este aproape gata. Scaunele sunt amplasate, iar astăzi vom începe şi montarea ecranului Imax în sfera gigantică. Chiar dacă mall-ul a fost deschis, megaplexul primeşte vizitatorii de pe 20 noiembrie“, a spus Ruxandra Morariu, account executive Civitas Global România şi reprezentant media al Imax România. Ea a adăugat că preţul unui bilet va fi mai mic decât cel practicat în sălile din estul Europei, unde costă în jur de şapte euro.

Valoarea totală a investiţiei în megaplex se ridică la 10 milioane de euro. Înaintea Bucureştiului, compania a mai deschis asemenea cinematografe 3D în oraşe europene precum Praga şi Budapesta.

Proiectorul Imax cântăreşte o tonă

Cinematograful va oferi senzaţii unice datorită proiectorului ce foloseşte o tehnologie unică şi generează imagini suprapuse pe un ecran gigant, cu înălţimea de 25 de metri şi lăţimea de 22 de metri.

Proiectorul Imax cântăreşte o tonă şi redă imagini atât pentru ochiul drept, cât şi pentru ochiul stâng al spectatorilor, tehnologie care face ca personajele „să iasă din ecran“.

Lumina generată de lămpile de 15.000 de waţi este atât de puternică încât dacă ar fi amplasată pe Lună, s-ar vedea cu ochiul liber de pe Pământ. De asemenea, pelicula de film Imax are o rezistenţă atât de ridicată încât ar putea fi folosită pentru tractarea unui camion. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite