Bibliotecă, săli de conferinţe şi două cafenele la Cinema Favorit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După lungi presiuni făcute de comunitatea din zona Drumul Taberei, cinematograful lăsat în paragină va deveni un centru modern, accesibil tuturor, unde se vor organiza evenimente cultural şi se vor putea viziona filme.

Cinematograful Favorit, lăsat de izbelişte de autorităţile locale, va prinde viaţă după ce mai multe organizaţii nonguvernamentale au făcut presiuni asupra municipalităţii. Astfel, după o dezbatere aprinsă organizată astăzi la sediul Primăriei Sectorului 6, autorităţile au explicat cum va arăta noul proiect.

Vor fi amenajate două spaţii cu rol de alimentaţie public care vor avea şi loc de joacă pentru copii, dar şi cafenea sau ceainărie pentru adulţi. Totodată, vor exista şi două săli multifuncţionale în care mobilierul va putea fi adaptat pentru organizarea de diverse activităţi, de la conferinţe, la spectacole, şi o bibliotecă.

„Demararea acestui proiect a fost anevoioasă. Am făcut, însă, multe progrese şi cetăţenii ştiu acest lucru. Făcând posibil acest proiect, nu va mai fi nevoie să mergem noi la teatru, ci teatrul va veni în Sectorul 6, vom face posibile evenimente unice. Locuitorii Sectorului 6, şi nu numai, vor avea un centru cultural la standarde europene. Investim în viitor pentru că la «Favorit» se va face cultură”, a declarat Cristian Constantin Poteraş, primarul Sectorului 6, prezent la dezbatere.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite