EXCLUSIV Turnul Primăriei, tunul lui Oprescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O dată la patru luni, Primăria Capitalei plăteşte câte un milion de euro chirie pentru sediul de 14 etaje situat pe Splaiul Independenţei nr 291-293. Banii, care sunt mai mult decât dublu faţă de o chirie normală, se duc în contul unui off-shore din Cipru, A B and G Partners Limited.

Afacerea imobiliară a fost mană cerească pentru cel care a încheiat contractul, Antonios Tsesmetzis deţinătorul firmei Iliotomi Grup. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma a avut cifră de afaceri zero atât în 2007 cât şi în 2008. Abia în 2009, anul în care a făcut afacerea cu Primăria a raportat o cifră de afaceri de 717.852.

Clădirea a fost aleasă exclusiv de Oprescu în 2009, fără să facă licitaţie publică şi i-a convins pe consilieri să accepte această variantă cu promisiunea că va face un leasing pentru a cumpăra clădirea. Acest lucru nu s-a întâmplat atunci când i s-a ivit ocazia, iar clădirea a fost vândută pe o sumă derizorie în comparaţie cu chiria plătită.

Ancheta a apărut astăzi în săptămânalul „ADS Bucureşti” care se găseşte la chioşcuri, iar continuarea se va găsi mâine, în ziarul „Adevărul”

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite