Peste 1.400 de câini au fost castraţi gratuit în sectorul 2 de la începutul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru scăderea numărului de câini comunitari de pe străzile Capitalei, echipele de medici veterinari ai Primăriei Sectorului 2 continuă şi în această săptămână operaţiile chirurgicale de castrare gratuită a animalelor, acţionând atât voluntar, cât şi la cererea proprietarilor dornici să-şi sterilizeze patrupedele.

De la începutul anului în curs şi până în prezent, administraţia publică locală a sectorului 2 a castrat deja, gratuit, 1.454 de animale din care 622 cu aparţinător şi 832 comunitari.
       
Potrivit Primăriei Sectorului 2, prin aceste operaţii chirurgicale se stopează înmulţirea necontrolată a câinilor de pe străzile din Bucureşti, ştiut fiind faptul că o femelă naşte, în medie, de două ori pe an, în jur de patru pui.

În această săptămână, Primăria Sectorului 2 va castra gratuit animalele de companie de pe următoarele străzi:

-    Intrarea Mihai Eminescu,
-    strada Alexandru Philippidi,
-    strada Polonă,
-    strada Drobeta,
-    strada Alecu Russo,
-    strada Dumbrava Roşie,
-    Piaţa Spania,
-    strada Aurel Vlaicu.
    
Cei interesaţi să sprijine acţiunea pentru scăderea numărului câinilor comunitari din Capitală sunt rugaţi să semnaleze zonele unde se găsesc asemenea exemplare la telefonul Centrului Teritorial Veterinar al Primăriei Sectorului 2, respectiv 021.255.22.17 sau 021.255.22.07, iar echipele mobile de medici veterinari vor realiza operaţiile de sterilizare şi vaccinare în mod gratuit.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite