Doctorul Gheorghe Burnei, mândria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ortopedul Gheorghe Burnei, de la Spitalul „Marie Curie“, conduce până acum topul medicilor nominalizaţi în cadrul campaniei lansate de „Adevărul“, „Doctorii cu care Bucureştiul se mândreşte“

Campania demarată de „Adevărul“ la începutul lunii octombrie se apropie de final. Cititorii mai au două zile la dispoziţie pentru a-i desemna pe cei mai buni medici din Capitală, pe site-ul bucuresti.adevarul.ro. Astfel, în acest moment, în topul preferinţelor bucureştenilor este prof. dr. Gheorghe Burnei, şeful Secţiei de Ortopedie Pediatrică de la Spitalul „Marie Curie“. Acesta a adunat 23,29 % din voturile cititorilor. Mai aveţi două zile în care să votaţi cel mai apreciat medic din Capitală pe bucuresti.adevarul.ro.

Pe poziţia a doua se află prof dr. Ioan Lascăr, preşedintele Colegiului Medicilor din Bucureşti, cu 21,92 de procente. Ultimul loc al podiumului este ocupat de prof. dr. Bucur Alexandru, de la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Dan Teodorescu“.

Topul doctorilor cu care Bucureştiul se mândreşte este completat de neurologul Ovidiu Băjenaru, prof.dr. Dumitrache Constantin de la Institutul Parhon, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, preşdintele Institutului „Matei Balş“ şi cardiologul Doina Dimulescu, de la Spitalul Elias.

Operaţii în premieră mondială


Profesorul Gheorghe Burnei (59 de ani) a realizat de-a lungul carierei mai multe operaţii în premieră mondială sau naţională. Cea mai recentă operaţie, în premieră la nivel naţional, a fost în urmă cu câteva zile, când a îndreptat coloana unei fetiţe de doi ani, născută cu trei vertebre malformate. „După operaţia de săptămâna trecută, m-am trezit că mămica şi tăticul îmi pupau mâinile. A fost mai compleşitor decât în sala de operaţii, pentru ca acolo n-ai timp să te gândeşti la toate astea“, a afirmat medicul.

Inovaţii marca Burnei

O altă realizare importantă a profesorului Burnei a fost anul trecut, când a reuşit să introducă la rezidenţiat o specializare foarte importantă: ortopedia pediatrică. În plus, doctorul Burnei este cunoscut în lumea medicală internaţională datorită unor invenţii în acest domeniu, printre care tija intra-osoară, care permite alungirea membrelor chiar şi cu 8 centimetri, sistemul de lavaj intra-osos prin care sunt îndepărtate infecţiile, dar şi prin procedeul „Burnei”, o ligamentoplastie care reface articulaţia. „E singura recompensă pe care ţi-o poate oferi viaţa, pentru că unui medic din România nu i-a mai rămas decât pasiunea de a face ceva pentru pacienţii săi“, a spus medicul Gheorghe Burnei, aflând că se află în topul preferinţelor bucureştenilor.

Stop vot la 2 noiembrie

Cititorii mai pot vota până la 2 noiembrie doctorul preferat în cadrul campaniei „Doctorii cu care Bucureştiul se mândreşte“, pe oraşul tău.adevarul.ro. Părerea ta contează! Împreună cu un juriu de specialitate, îi vom desemna pe cei cinci doctori de top cu care ne mândrim.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite