Din cauza căldurii, câinii din Capitală sunt mai agresivi. Numărul persoanelor muşcate s-a dublat în această lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul bucureştenilor care ajung la spital cu plăgi muşcate în fiecare zi este de o sută, de două ori mai mult decât în perioada rece. Autorităţile susţin că pe lângă faptul că maidanezii sunt mai agresivi vara din cauza căldurii, aceştia se confruntă şi cu lipsa de personal care i-ar putea ţine sub control.

Problema câinilor străzii pare să fie fără leac, în condiţiile în care zeci de bucureşteni ajung zilnic la spital cu răni provocate de la muşcăturile acestora. Autorităţile de la Administraţia pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) susţin că problema vine strict din fondurile pe care le au şi din numărul prea mic de hingheri.

“Noi avem patru prinzători de câini, adică trei echipaje, iar aceştia primesc doar 15 bonuri de motorină pe lună. Dacă ne gândim că înainte de 2004, când era primar domnul Traian Băsescu, existau 70 de prinzători şi 28 de echipaje la stradă”, face o analiză Robert Lorentz, directorul ASPA.

Dacă lunile cu temperaturi normale, Institutul "Matei Balş" înregistrează doar 50 de persoane muşcate de maidanezi, în ultimele două luni numărul acestora s-a dublat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite