O seară în Central Park, pe Şoseaua Kiseleff, de Ziua Statelor Unite ale Americii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasada Americii din Capitală a fost transformată într-o miniatură a Central Park, din New York, aceasta fiind tema de anul acesta a aniversării a 236 de ani de la semnarea Declaraţiei de Independenţă. Ambasadorul american la Bucureşti, Mark Gitenstein, a fost gazda dineului din şoseaua Kiseleff.

Anul acesta a fost aleasă tema "An evening in Central Park" (O seară în Parcul Central), şi a adus zambete pe chipurile petrecareţilor. Evenimentul a avut loc la reşedinţa ambasadorului american. La ora 18.00, primii invitaţi erau întâmpinaţi de Mark Gitenstein şi de soţia sa.

Curtea locuinţei a fost transformată într-o replică fidelă a renumitului parc, care atrage anual peste 25 de milioane de vizitatori. O caleaşcă decorată cu buchete de trandafiri, siluete din carton ale unor figuri celebre precum Barack Obama, Michelle Obama sau Marilyn Monroe, şi bancuţe strategic plasate la umbra copacilor, au indus invitaţii în atmosfera tipică a celui mai renumit parc din Manhattan, New York.

Ceremonia oficială, incepută la ora 19.00, a debutat cu imnul României, fiind urmat de cel al Statelor Unite. Ambasadorul american a vizat în discursul său situaţia politica din România, spunând că “românii ştiu că nici un om nu este mai presus de lege”, afirmaţie care a primit un ropot de aplauze din partea celor prezenţi. "În America studenţii citesc o carte numită «De ce eşuează naţiunile»”, a adăugat el. Scrisă de James Robinson (profesor la universitatea Harvard) şi Daron Acemoglu (profesor de economie la Institutul de Tehnologie Massachusetts), cartea vizează calea spre prosperitate, cât şi motivele pentru care unele state se dezvoltă în permanenţă, iar altele sunt puse faţă in faţă cu sărăcia. A încheiat tradiţional discursul, spunând “Dumnezeu să binecuvanteze România şi Statele Unite”, invitându-l la microfon pe prim-ministrul Victor Ponta.

După încheierea discursurilor, atenţia invitaţilor a fost îndreptată către ringul de dans.

Trupa Jukebox a interpretat melodii aparţinând clasicilor muzicii americane, precum Tom Jones sau Buddy Holly, care i-au ridicat de la masă pe cei ce gustau din gama largă de prăjituri.

Fiind o petrecere americană, ar fi fost inadmisibil să lipsească mâncărurile fast-food. Reprezentanţii lanţului Mc Donalds, adăpostiţi la umbra unui cort, serveau oaspeţii cum ştiau ei mai bine. Rareş, 10 ani, şi prietenii lui au mâncat fiecare câte un hamburger, apoi un hot dog, ba chiar au gustat şi din tort.

Anul trecut tema „Hawaii” i-a surprins pe petrecăreţi cu girlande din flori, câte o umbreluţă în pahar şi dansatoare specializate în dansul hula. Meniul de anul trecut au fost, printre altele, fructe şi nuci tropicale.

În Statele Unite, Ziua Independeţei din 2012 a fost marcată de furtuna de vineri. Conform Washington Post, penele de curent au lăsat milioane de locuinţe şi centre de afaceri fără electricitate. Multe dintre planurile care fuseseră făcute, ca în fiecare an, cu câteva luni înainte, au fost anulate, Mama Natură spunându-şi cuvântul.  Multe excursii, spectacole de artificii şi grătare nu s-au mai putut desfăşura.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite