17 maşini sunt blocate în zona Prelungirea Berceni. S-au înzăpezit şi utilajele care trebuiau să dea zăpada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viscolul cauzează în continuare probleme semnificative, căile rutiere de la periferia Sectorului 4 - zona Prelungirea Berceni – linia de Centură a Capitalei fiind în continuare blocate, a anunţat Primăria Sectorului 4

Potrivit instituţiei, toate efectivele responsabile cu deszăpezirea şi situaţiile de urgenţă din cadrul Primăriei Sectorului 4 se află la faţa locului, pentru a-i sprijini pe cei prinşi de viscol în zona respectivă.

Din cauza condiţiilor meteo severe, cele două utilaje ale REBU care lucrau la degajarea căii rutiere s-au înzăpezit, iar, în condiţiile prelungirii codului portocaliu, primarul Cristian Popescu-Piedone a solicitat sprijinul unităţii militare situate pe Şoseaua Olteniţei. Astfel, echipele Primăriei Sectorului 4 vor fi sprijinite de autovehicule 6X6 ale unităţii militare, dar şi de un utilaj 8X8, pus la dispoziţie de RATB, care să îi poată prelua pe oamenii blocaţi în maşini în zona Prelungirea Berceni;

Masă caldă pentru persoanele din maşini

În acest moment sunt afectate 17 autoturisme, patru tiruri, două camioane şi o macara. Unii dintre ocupanţii autoturismelor şi-au părăsit maşinile, care sunt în prezent în grija Poliţiei Locale Sector 4. Alţi cetăţeni nu doresc să părăsescă zona, cu toate că riscă să rămână fără combustibil. Popescu-Piedone îi sfătuieşte pe aceştia să se deplaseze, escortaţi de efectivele de intervenţie ale Poliţiei Locale Sector 4, către adăpostul amenajat de Primăria Sectorului 4 în incinta sălii de sport a Liceului „Miron Nicolescu” (bd. Metalurgiei nr. 89). De asemenea, lângă liceu este cantina Universităţii Spiru Haret, unde celor care decid să se adăpostească de viscol le va fi servită o masă caldă. Costurile vor fi suportate de Primăria Sectorului 4, din fondurile destinate situaţiilor de urgenţă. Celor care vor decide să rămână în maşini, Primăria Sectorului 4 le va pune la dispoziţie combustibil, ceai cald, cafea şi alimente.

Comandamentul de Iarnă constituit la nivelul Sectorului 4, sub coordonarea direct din teren a primarului Cristian Popescu-Piedone, acţionează şi în present.

64 de arbori căzuţi

Până la orele 12.00, situaţia raportată de Comandamentul de Iarnă Sector 4 arată că în 58 de zone au căzut 64 de arbori, fiind avariate cinci autorurisme, care erau parcate pe Şoseaua Giurgiului, strada Cuţitul de Argint, strada Voila, Şoseaua Giurgiului

Totodată, deşi, toate căile de acces către unităţile de învăţământ, precum şi accesul în incinta acestora sunt deblocate, frecvenţa la cursuri este redusă în grădiniţele şi creşele Sectorului 4.

Se lucrează în prezent la degajarea căii de acces şi a curţii Spitalului Marie Curie.

Asociaţiile de proprietari şi agenţii economici trebuie să dea zăpada

Toate asociaţiile de proprietari/locatari din sector au fost informate referitor la obligativitatea îndepărtării zăpezii şi gheţii din faţa imobilelor. Popescu-

Piedone reaminteşte agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea pe raza Sectorului 4, dar şi asociaţiilor de proprietari că au obligaţia de a curăţa zăpada şi gheaţa de pe trotuarele, rigolele şi parcările de reşedinţă din faţa imobilelor pe care le deţin sau administrează, în maxim 24 de ore de la depunere.

În acest moment, SC REBU SA acţionează pe toată raza Sectorului 4, cu toate cele 42 de utilaje şi cu toate echipele de lucrători, concomitent, atât pe marile bulevarde, cât şi pe străzile secundare şi aleile dintre blocuri.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite