54 de tone de material antiîngheţ au fost împrăştiate în sectorul 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sectorului 2 continuă să acţioneze azi cu toate forţele implicate în acţiunea de îndepărtarea a zăpezii, pentru buna asigurare a circulaţiei autovehiculelor pe timpul codului portocaliu din Capitală.

Priorităţile administraţiei publice locale a sectorului 2 sunt cele, 890 de artere de circulaţie principale şi secundare, 134 de creşe, grădiniţe, şcoli, cămine de bătrâni, 16 spitale şi policlinici.

Potrivit Primăriei Sectorului 2, la ora 14.00     străzile erau circulabile. Totodată, au fost împrăştiat 54 de tone de material antiîngheţ, iar un număr de 360 de persoane lucrează în programul de deszăpezire.

La această oră sunt 104 utilaje care acţionează în sectorul 2 din care     18 autospeciale pentru împrăştierea materialului antiîngheţ,     66 de utilaje cu plug şi 20 de autospeciale.

În fiecare zi, echipele de inspecţie ale Primăriei Sectorului 2 verifică în teren modul de intervenţie a utilajelor, precum şi felul în care proprietarii de spaţii comerciale curăţă zăpada din faţa magazinelor. De asemenea, se acţionează pentru prevenirea prăbuşirii unor copaci sub greutatea zăpezii şi posibilitatea accesului nestingherit al ambulanţelor la cazurile medicală de urgenţă.

Persoanele fizice care nu îşi curăţă zăpada pot fi sancţionate cu amenzi cuprinse între 200 şi 500 lei, iar cele juridice, cu sume între 500 şi 2.000 lei, conform Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti. De asemenea, prin Hotărârea Consiliului Local al Sectorului 2 persoanele fizice pot fi sancţionate cu amenzi cuprinse între 25 şi 50 lei, iar persoanele juridice cu amenzi cuprinse între 50 şi 100 lei.

Ambulanţele Sociale ale Primăriei Sectorului 2 şi Poliţia Locală a Primăriei Sectorului 2 verifică toate cartierele pentru identificarea oamenilor străzii şi preluarea lor în vederea cazării la Adăpostul pentru Situaţii de Urgenţă “Sfântul Pantelimon” al administraţiei publice locale a sectorului 2.

În această seară, la ora 21.00, primarul Neculai Onţanu va verifica Adăpostul de noapte pentru oamenii străzii din Şoseaua Pantelimon nr. 500 al Primăriei Sectorului 2 pentru a evalua funcţionarea acestuia. Oamenilor străzii li se asigură, de către administraţia publică locală a sectorului 2, o masă caldă şi ceai.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite