Oprescu le-a cerut operatorilor de deszăpezire să continue tratamentele cu substanţe antiderapante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că temperaturile extrem de scăzute se menţin în Capitală, primarul Sorin Oprescu le-a cerut operatorilor de deszăpezire din cele şase sectoare să continue tratamentele cu substanţe antiderapante.

De asemenea, Oprescu le-a solicitat operatorilor de deszăpezire să acţioneze pe străzile laterale, iar toate utilajele de deszăpezire să fie pregătite să intervină, în condiţiile în care acest lucru se va impune.

Primarul general al Capitalei le-a mai cerut operatorilor să menţină în permanenţă un unui utilaj cu material antiderapant în zona pantelor, rampelor şi a podurilor.

Totodată, edilul-şef a solicitat atât operatorilor de salubrizare, cât şi reprezentanţilor Luxten continuarea acţiunilor de îndepărtare a ţurţurilor care prezintă potenţial pericol pentru trecători. Astfel, şi pe parcursul nopţii următoare se va contiuna intervenţia cu material antiderapant, preponderent în zona pantelor şi acolo unde încă mai există poduri de gheaţă.

Potrivit poliţiştilor locali din subordinea municipalităţii, care au desfăşurat acţiuni de verificare noaptea trecută, pe arterele principale s-a acţionat la orele dimineţii cu material antiderapant, fapt ce a permis ca circulaţia rutieră să se desfăşoare în condiţii foarte bune.

În ceea ce priveşte arterele secundare, s-a lucrat în special pe cele de legătură, majoritatea fiind “la negru”, potrivit Primăriei Capitalei. Restul străzilor, chiar dacă sunt circulabile, prezintă încă zone cu straturi de gheaţă. Conform municipalităţii, se impune acţionarea în continuare pe acestea din urmă, atât prin pluguire, cât şi prin aplicarea de material antiderapant, în mod susţinut.

De asemenea, s-a constatat că toţi operatorii de salubritate, prin echipele mobile avute la dispoziţie, au acţionat intens la degajarea zăpezii din majoritatea staţiilor RATB şi în zona trecerilor de pietoni (Bd. Ion Ionescu de la Brad, Calea Moşilor, Bd. Unirii, Şos. Olteniţei, Calea Rahovei, Drumul Taberei).

Pe tot parcursul nopţii, operatorii au început să încarce şi să transporte zăpada din mai multe zone şi anume: Piaţa Romană, Piaţa 1 Mai, Bd. Ştefan Cel Mare, Piaţa Unirii, Bd. C-tin Brâncoveanu, Piaţa Eroilor, Piaţa Constituţiei, str. Braşov, str. Drumul Taberei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite