Bucureşti, o capitală europeană în secolul XXI: wc-uri în curte şi uliţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda investiţiilor din ultimii ani, Bucureştiul încă mai are foarte multe străzi care nu dispun de reţele de alimentare cu apă sau de canalizare ori de niciuna dintre acestea. Potrivit unei situaţii care ne-a fost transmisă de Primăria Capitalei, cele mai multe astfel de reţele sunt necesare în sectoarele 1 şi 6.

Municipalitatea are planuri deocamdată doar pentru o parte dintre străzile care nu dispun de aceste utilităţi, lucrările urmând să înceapă în acest an. Pentru restul străzilor, lucrările vor fi realizate eşalonat, în funcţie de oportunitate şi necesitate, începând cu anul 2013 până în 2016. Investiţiile vor fi realizate atât de municipalitate, cât şi de primăriile de sector şi de Apa Nova Bucureşti.

Lucrări în acest an

Astfel, în acest an Primăria Capitalei intenţionează să înceapă lucrările în zona Petricani din sectorul 2, unde sunt necesare 42 de reţele de alimentare cu apă şi canalizare. Tot aici vor fi construite şi două staţii de pompare a apelor uzate, valoarea totală a investiţiilor fiind estimată la 19 milioane lei. De asemenea, vor mai fi începute lucrări în zona Străuleşti din sectorul 1, în care mai sunt necesare 16 reţele de alimentare cu apă şi canalizare.

Totodată, în acest an ar putea începe lucrările în cartierul de locuinţe ANL Henri Coandă din sectorul 1. Valoare estimată a investiţiei este de 76 milioane de euro, incluzând şi realizarea drumurilor.

Vor mai fi terminate şi lucrările în cartierul Ion Creangă din sectorul 2, unde sunt în lucru 12 străzi, precum şi în zona Şoseaua Bucureşti-Măgurele din sectorul 5, unde se lucrează pe 30 de străzi.

Şi Apa Nova are în curs de execuţie un număr de 53 de străzi. Printr-un act adiţional de la contrctul de concesiune, societatea a fost obligată să demareze anul trecut programul Bucur şi să investescă din fonduri proprii 60 de milioane de dolari pe parcursul a şase ani.

image

Zone care intră în lucru în 2013-2016

Străzi care nu dispun de reţele de alimentare cu apă şi canalizare mai sunt şi în alte zone din Bucureşti. Una dintre acestea este în sectorul 1, între Şoseaua Odăi şi Şoseaua Bucureşti-Ploieşti. Aici sunt necesare 28 de reţele de apă şi canalizare. Şi în sectorul 3 mai sunt trebuie introduse 16 reţele de alimentare cu apă şi canalizare în zona Luncilor, precum şi 8 astfel de reţele în zona Gurilor. În sectorul 4, mai trebuie realizate 18 reţele de alimentare cu apă şi canalizare în zona Dealurilor.

În afară de aceste zone, în sectorul 1 mai sunt necesare 164 de reţele de alimentare cu apă şi canalizare, în sectorul 2 - 31 de reţele, în sectorul 3 - 56 de reţele, în sectorul 4 - 35 de reţele, în sectorul 5 - 81 de reţele, iar în sectorul 6 - 133 de reţele.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite