Vrăjitoarele Vanessa şi Melissa au încercat să ademenească pe Mircea Geoană, Ana Lesko, Inna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rada Mincă şi Roxana Lider, cunoscute în branşă drept Melissa şi Vanessa, dezvăluie în rechizitoriu nume de personalităţi pe care le acostau prin reţelele de socializare şi criteriile lor de selecţie a potenţialelor victime. Ele sunt trimise în judecată de Parchetul Ilfov.

Vrăjitoarele identificau persoanele publice "cu mare potenţial financiar, care se găseau în situaţii defavorabile, conflicte, şi le creau falsa reprezentare că probleme au fost generate de practicile oculte iniţiate de inculpate", conform raportului procurorilor, citat de Mediafax.

Vanessa şi Melissa le transmiteau potenţialelor victime că duşmanii lor le-au solicitat deja serviciile şi de aceea situaţia lor este defavorabilă. Îşi puneau serviciile salvatoare la dispoziţia credulilor, fie prin emisiuni la televizor unde erau invitate, sau direct, prin sms-uri şi reţele de socializare.

Printre persoanele publice contactate de cele două vrăjitoare, în total 14, raportul e exemplificat de: Mihaela Borcea, Alina Vidican (actuala soţie a lui Cristian Borcea), Mircea Geoană, Mariana Moculescu, Ana Lesko, o prietenă a Amaliei Năstase, două persoane cunoscute de-ale lui Irinel şi Monica Columbeanu, dar şi pe Oana Zăvoranu, Inna.

Cele două au încercat chiar să-şi extindă serviciile la nivel internaţional, au contactat cu acelaşi mod de operare pe Shakira şi Beyonce.

Vrăjitoarele  cereau victimelor pentru iniţierea ritualului diverse bunuri sau obiecte, cum ar fi articole personale de îmbrăcăminte, păpuşi, cuie, cuţite, iconiţe, sau miere de albine. Ulterior, ritualul se prelungea în timp sub diferite pretexte, iar cele două începeau să pretindă obiecte de valoare, de la bijuterii şi până la autoturisme, se arată în raport.

"Este şi cazul părţii vătămate Zăvoranu Ioana, care a fost determinată în acest mod să încheie mai multe contracte de vânzare a unor bunuri mobile şi imobile sau contracte de împrumut cu garanţie imobiliară, la un preţ subevaluat în raport cu valoarea de piaţă a acestora, în realitate regăsindu-ne de fapt în faţa unei activităţi de cămătărie disimulată", notează procurorii.

Vrăjitoarele Vanessa şi Melissa, care au escrocat-o şi şantajat-o pe Oana Zăvoranu, sunt judecate în arest preventiv. Procurorul învestit iniţial cu soluţionarea cazului vrăjitoarelor, Maximilian Bălăşescu, a fost arestat, în 1 februarie, ca urmare a faptului că a cerut mită 300.000 de euro pentru a închide dosarul.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite