Un sfert din suprafaţa de birouri din Bucureşti este neocupat. Topul zonelor cu vile de închiriat în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din stocul de aproape 3 milioane de metri pătraţi, suprafaţa neocupată de spaţii de birouri în Capitală este de peste 800.000 metri pătraţi. Majoritatea sunt clădiri de birouri, vilele care trebuie să-şi găsească chiriaşi însumează aproximativ 100.000 metri pătraţi.

De două ori mai multe vile sunt scoase la închiriere în Bucureşti în comparaţie cu clădirile de birouri. În total, pe piaţă există 1.546 vile şi 689 de clădiri de birouri tip BC (building center), de clasă A, B sau C, conform datelor din baza de date a companiei de consultanţă imobiliară Esop, publicate de Mediafax.

Companiile preferă sediile din vile

Pe primul loc se află zona Centru-Nord, cu un număr total de 539 vile de închiriat, dar şi ca stoc disponibil de (o suprafaţă totală de 31.929 mp). Aici sunt incluse vilele din Piaţa Victoriei, Arcul de Triumf, Kiseleff, Aviatorilor, Charles de Gaulle, Nordului, Ştefan cel Mare, Domenii, Floreasca, Herastrău, Caşin, Dorobanţi şi Primăverii. Din cele 539 vile, 82 mai au spaţii libere, restul fiind ocupate integral. În această zonă sunt de aproximativ 14 euro/mp/lună.

Pe locul doi se află perimetrul Ultracentral (Unirii, Universităţii, Dacia, Romană, Rosetti, Eminescu şi Batiştei), cu un număr total de 233 vile de închiriat, din care 35 mai au spaţii libere în acest moment. Chiriile vilelor din zonă variază între 14-15 euro/mp.

Locul al III-ea în top aparţine perimetrului Centru-Est, cu un total de 247 vile, din care 47 au spaţii libere. Vilele de birouri sunt concentrate în zonele Moşilor, Ferdinand, Mântuleasa, Calea Călăraşilor, Iancului, Mihai Bravu, Vitan şi Foişorul de Foc şi au chirii de maxim 10 euro/mp.

Zonele Centru-Vest (cu zonele Cotroceni, Ştirbei Vodă, Cişmigiu, Plevnei, Mircea Vulcănescu, Gara de Nord), Centru-Sud (13 Septembrie, Budapesta, Coşbuc, Maria Rosetti, Timpuri Noi, Drumul Sării) şi de Nord (Pipera, Băneasa, Aerogării), se află pe următoarele poziţii, ca număr de oferte. În aceste zone, chiriile sunt de 11,5-12,5 euro/mp, 9,5-10 euro/mp, respectiv 8-9,5 euro/mp.

Valorile chiriilor sunt cele cerute de proprietari, marja de negociere fiind de 10-17%, în funcţie de suprafaţa închiriată, conform consultantului imobiliar.
"Mai puţin de 20% din vilele din Bucureşti mai au spaţii libere la închiriere, în timp ce mai mult de jumătate de clădirile de birouri aşteaptă încă să fie închiriate", a declarat Alexandru Petrescu, manager al companiei de consultanţă Esop Consulting.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite