Primăria din Viena amendează cu 3.500 de euro posesorii de câini de luptă care nu au carnetul obligatoriu pentru patruped

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la 1 iulie, posesorii de câini de luptă din Viena sunt obligaţi să aibă asupra lor aşa-numitul „carnet pentru câini“ atunci când îi plimbă prin oraş.

Măsura a fost luată după ce, la referendumul din 2010, 89% dintre vienezi s-au exprimat pentru introducerea acestui permis. Potrivit Compress România, biroul de presă al Primăriei Viena la Bucureşti, „carnetul pentru câini“ a devenit obligatoriu de la începutul lunii trecute, după o perioadă de tranziţie care a durat un an.
Cei care nu-l deţin vor plăti amenzi de până la 3.500 euro, iar, în cazul în care câinele prezintă un pericol pentru cineva şi posesorul lui nu are acest carnet, poliţia poate dispune ca patrupedul să fie ridicat imediat şi ţinut la un adăpost pe perioadă îndelungată, pe cheltuiala proprietarului.

Printre rasele de câini vizate se numără bull terrierul, staffordshire bull terrierul, rottweilerul, pit bull terrierul, fila brasileiro, mastifful, amstafful, dogul argentiniean, precum şi metişi.

Examen pentru proprietari
Pentru obţinerea acestui carnet obligatoriu, posesorii de câni de luptă trebuie să susţină un examen teorectic şi unul practic. Permisul trebuie obţinut în primele trei luni de la momentul în care câinele a fost luat în grijă. Vârsta minimă a câinelui în momentul susţinerii examenului este de şase luni.
La rândul său, proprietarul trebuie să aibă minim 16 ani şi să nu aibă cazier. Până la 1 iulie 2011, 2.734 de posesori de câini din Viena susţinuseră acest examen.
„Este vorba despre o măsură ce vizează convieţuirea paşnică între om şi câine“, a explicat consilierul executiv pentru mediu al landului şi oraşului Viena, Ulli Sima.
La stabilirea regulilor pentru introducerea acestui „carnet pentru câini“ Municipalitatea Vienei s-a orientat după exemple internaţionale şi a colaborat îndeaproape cu oraşele germane Berlin şi Hamburg.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite