Universitatea Bucureşti: Victor Ponta a plagiat. Reacţia fostului ministru interimar, Liviu Pop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea Bucureşti a făcut public rezultatul cercetărilor în cazul tezei de doctorat a lui Victor Ponta: plagiat. Decizia în acest sens este în contradictoriu cu cea anunţată de Consiliul Naţional de Etică.

Fostul ministru interimar al educaţiei, Liviu Pop, consideră că, în urma verdictului, trebuie puse la îndoială toate titlurile de doctorat acordate de Facultatea de Drept.

"Universitatea Bucureşti, în speţă Facultatea de Drept, trebuie să se gândească foarte bine la ce s-a întâmplat azi, pentru că acum toate lucrările sunt sub semnul întrebării. Băgatul ăsta în seamă poate avea şi efecte secundare", a comentat el autosesizarea Universităţii Bucureşti în a cerceta acuzaţia de plagiat.

"Eu, cetăţean al României, mă întreb acum cum s-au acordat toate titlurile la Facultatea de Drept", a subliniat el.

Referitor la afirmaţia ministrului educaţiei, Ecaterina Andronescu, conform căreia se poate desfiinţa şcoala doctorală în urma acestui caz, Liviu Pop a declarat: "Asta e legea, indiferent dacă o spune doamna ministru sau nu, confrom legii trebuie să se desfiinţeze şcoala doctorală care a acordat titlul".

Citeşte şi:
Universitatea Bucureşti: Victor Ponta a plagiat şi a plagiat intenţionat. Numărul paginilor cu copy-paste a crescut la 115

Rectorul UMB: "Universitatea Bucureşti nu poate retrage o diplomă, fără acordul Ministerului Educaţiei". Andronescu trebuie să decidă pentru Ponta

Extras din lucrarea originală, stânga, şi teza de doctorat, dreapta:

Plagiat Ponta 1 Plagiat Ponta 2
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite