Joaca de-a politicienii: Dezbateri ca la ONU pentru studenţi, la Palatul Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Palatul Parlamentului va avea loc miercuri ceremonia de deschidere a principalei Conferințe de tip MUN din România, Conferința BISMUN 2012.

Având ca tematică a “Human Security and Positive Liberty”, Conferința BISMUN 2012 este co-organizată cu Senatul României și se bucură de sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Autorității Naționale pentru Sport și Tineret, Sistemului ONU din România, Universității din București, Facultății de Drept a Universității din București, Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, Fundației Ronald S. Lauder și al Fundației Friedrich Ebert.

Fenomenul “Model United Nations” este relativ nou pentru țara noastră, dar este recunoscut pe plan internațional ca fiind unul dintre cele mai populare și complexe tipuri de simulări academice. Asociația BISMUN implementează acest tip de simulări în România cu scopul de a-i determina pe tineri să conștientizeze problemele existente la nivel mondial.

Deja ajunsă la cea de-a patra ediție, Conferința BISMUN 2012 reunește peste 200 de participanți. Aceștia vor juca rolul unor delegați, reprezentând politicile, interesele și obiectivele unui stat în cadrul unuia dintre cele şapte organisme simulate. Pe parcursul a șase zile, aceștia vor fi responsabilizati prin capacitatea de a reprezenta juridic și politic statul ales în actele elaborate de instituția internațională simulată. Ediția din acest an conține un element de inovație, și anume, simularea unui Comitet Istoric - Pacea de la Westfalia. Celelalte comitete simulate sunt: Consiliul de Securitate al ONU, Comisia I a Adunării Generale (DISEC), Comisia a III-a a Adunării Generale (SOCHUM), Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, Consiliul Uniunii Europene (configurația Afacerilor Externe), Comisia Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne a Parlamentului European. 

Asociația BISMUN (Bucharest Internațional Student Model United Nations) este un ONG constituit cu scopul de a promova și încuraja valorile ONU în rândul tineretului român și al societății românești. Pentru a-și atinge scopurile, organizația realizează seminarii, conferințe, workshop-uri, stagii de practică, activitatea centrală axându-se însă asupra organizării unei conferințe anuale de tip MUN -  Conferința BISMUN.

Pentru participare presei la Ceremonia de deschidere a Conferinței de simulare ONU, BISMUN 2012, va rugăm să ne contactați pe pr@bismun.org cu toate detaliile privind persoanele participante până pe data de 20 martie 2012, inclusiv.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite