Statuile vor fi aduse înapoi la Universitate până la sfârşitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat astazi cu ocazia unei vizite la parc de la Universitate că şoferii îşi vor putea parca maşinile aici în luna martie a anului viitor. În plus, primarul îşi doreşte să reamplaseze statuile care au fost mutate în parcul Izvor înapoi la Universitate, pană la începerea iernii.

„Îmi doresc să avem iarnă progresivă ca să avem timp să aducem statuile pe vreme bună, pentru că e foarte dificil să facem acest lucru cu aparatura cu care le-am transportat", a declarat Sorin Oprescu.

Acesta a mai spus că următoarea parcare la care vor începe lucrările va fi Edgar Quinet, urmată de Dorobanţi şi apoi parcarea Charles de Gaulle, unde există probleme  în stabilirea modalităţilor de acces. Pe şantierul de la Universitate se lucreaza 24 de ore din 24.

Construcţia va avea trei niveluri şi două intrări, una din strada Toma Caragiu, iar cealaltă de pe str. Academiei, din parcarea din faţa actualului restaurant Spring Time. Costul estimat al parcării subterane de la Piaţa Universităţii este de aproape 20 de milioane de euro.

Din estimările reprezentanţilor Primăriei Capitalei, un loc de parcare aici n-ar trebui să coste mai mult de 0,38 de euro pe oră. Însă tariful va fi stabilit de firmele care vor asigura investiţia de 19 milioane de euro, respectiv de consorţiul de firme Inter Parking Hispania SA, Terra Test Cimentaciones SL, Alius Inversiones SL şi Simex SA.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite