Parcarea de la Universitate, inutilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Sorin Oprescu a anunţat ieri că prima din cele 17 parcaje subterane va fi gata la primăvară. În zona centrului mai există alte trei parcări cu peste 2.000 de locuri care nu sunt ocupate complet niciodată.

Edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, a făcut ieri o vizită în zona Universitate, acolo unde lucrările la parcarea subterană de peste 400 de locuri sunt în toi. El a spus că bucureştenii îşi vor putea lăsa maşinile aici în luna martie a anului viitor. Mai mult, o altă parcare va fi construită două străzi mai încolo, pe Edgar Quinet.

Şansele ca proiectele Primăriei să fie folositoare sunt însă foarte mici, atâta vreme cât, la câţiva metri distanţă de actualul şantier, există alte parcări pe care nu le foloseşte mai nimeni.

Prima este cea de sub Intercontinental, cu acces din Bulevardul Magheru, care are 1.000 de locuri, dintre care 300 pentru parcarea la oră şi 700 la abonament. Reprezentanţii companiei care deţine parcarea susţin că gradul de ocupare este de aproximativ 70%, scăzând chiar la doar 50% în perioada verii. „În timpul Sărbătorilor de Iarnă, când majoritatea bucureştenilor pleacă în concediu, parcarea se ocupă în proporţie de aproximativ 90%, pentru că oamenii îşi lasă maşinile acasă", a explicat, pentru „Adevărul", Andreea Filipoiu, asistent manager la firma Intercontinental Parking. Ea a adăugat că în perioada verii, când nu sunt nici studenţii în Capitală, doar aproximativ 50-60% dintre locuri sunt ocupate.

Parcarea de la Unirii, ocupată 35%

Parkingul din spatele Magazinului Unirea are o capacitate de 950 de locuri şi are un grad de ocupare scăzut. „În medie, parcarea este ocupată în proporţie de 30%, dar, de Sărbători, depăşim 75%. Ar fi loc şi pentru alte parcări în zona centrului, dacă bucureştenii s-ar obişnui să nu-şi mai lase maşina în locurile nepermise, doar să nu scoată niciun ban din buzunar, chiar cu riscul de a primi amenzi usturătoare", a spus Cristian Dinu, director la parcarea de la magazinul Unirii.
În zona centrului mai există o parcare de 200 de locuri şi la Magazinul Cocor, care s-a deschis în acest an, dar prin care bate vântul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite