17 ore de întârzieri la CFR din cauza hoţilor de relee

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DISTRUGERE Unele garnituri de tren au avut întârzieri în Gara de Nord chiar şi de 70 de minute. În total, 35 de trenuri au înregistrat 1.050 de minute întârziere

Mai multe trenuri care veneau spre Gara de Nord din Bucureşti au avut ieri dimineaţă mari întârzieri. Situaţia s-a creat după ce hoţii de cabluri au avariat instalaţiile CFR. Persoane neidentificate până la închiderea ediţiei au furat zeci de relee şi au perturbat traficul feroviar.

Trafic feroviar fără semnalizare

Releele folosesc la schimbarea macazului, semnalizarea luminoasă şi la efectuarea altor operaţiuni din sfera siguranţei circulaţiei pe calea ferată, fapt pentru care trenurile au circulat cu viteză redusă.

Au fost furate 56 de relee între staţiile Brazi şi Crivina, pe traseul Ploieşti – Bucureşti. În total, au fost afectate 35 de garnituri de trenuri. Media întârzierilor a fost de 30 de minute“, a declarat ieri Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR.

Dosar penal pentru distrugere

Unele trenuri au avut întârzieri şi de 70 de minute, iar lucrătorii CFR au reuşit în jurul orei 11.00 să remedieze defecţiunile cauzate de hoţi. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz şi caută persoanele care au fost la un pas să provoace o tragedie prin distrugerea instalaţiilor CFR.
„Avem o astfel de situaţie. S-a deschis dosar penal pentru furt calificat şi distrugere“, au declarat surse din cadrul Poliţiei Transporturi.

Nu este prima dată când CFR şi Poliţia Transporturi au de-a face cu hoţii de relee. Ultima dată s-a întâmplat la începutul acestei luni, când cel puţin 20 de trenuri au fost blocate în câmp ori în Gara de Nord, după ce s-a constatat că hoţii au furat relee şi instalaţii de importanţă esenţială pentru siguranţa traficului. Componentele au fost sustrase tot pe traseul Bucureşti - Ploieşti, unde s-au investit mai mult de 300 de milioane de euro în reabilitarea liniei.

Hoţii sunt de neoprit

În urma furturilor din 12 decembrie, Compania Naţională a Căilor Ferate Române a anunţat că se va cere sprijinul Poliţiei şi Jandarmeriei pentru paza componentelor. Până atunci, CFR a găsit o „soluţie“. „Au fost constituite grupuri de lucru formate din factori de decizie care întreprind acţiuni comune de verificare“, au comunicat reprezentanţii CFR. Doar că între verificările „factorilor de decizie“ hoţii fură nestingheriţi componente vitale pentru traficul feroviar.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite