Începe lupta anticorupţie: află cum poţi "turna" politicienii şi funcţionarii care iau bani pe sub mână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii bucureşteni sunt invitaţi la un training de organizare comunitară care să-i înveţe să identifice mai uşor cazurile de corupţie şi să le reclame.

Soluţia este verificată în Occident şi presupune crearea unor tineri lideri care strâng oameni din jurul lor, stabilesc care sunt interesele comunităţii şi fac autorităţile să le respecte. Însuşi presedintele Obama a practicat community organizing în tinereţe.

Cursurile vor fi ţinute de doi experţi, Radu Nicolae, politolog, autorul unor cărţi despre politicile anticorupţie şi care predă cursuri în domeniu la Facultatea de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti si Dina Loghin, fondatoarea organizaţiei  "Şanse Egale pentru Femei" (ŞEF).

Lansarea proiectul de organizare comunitară va fi anunţată în cadrul conferinţei Global Focus, „Leadership democratic”, care va avea loc la Biblioteca Central Universitară Carol I în data de 6 iulie. Trainingul se va desfasura intre 7 si 8 iulie la Institutul de Cercetari Politice, str. Spiru Haret, Nr. 8 si va implica 15 tineri.
 
Proiectul Eruptie Anticorupţie este dezvoltat de Fundaţia SynergEtica şi  finantat partial printr-un grant al Ambasadei SUA la Bucuresti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite