Traficul rutier în judeţul Ilfov se desfăşoară în condiţii de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La această oră, traficul rutier în judeţul Ilfov se desfăşoară pe majoritatea drumurilor în condiţii de iarnă, cu un carosabil acoperit de zăpadă, a anunţat Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Circulaţia a fost reluată de aseară pe DN5 (Bucureşti - Giurgiu) şi DN4 (Bucureşti-Olteniţa), fiind instituite restricţii pentru traficul greu.

Pe Drumul Naţional 2 (Bucureşti - Urziceni), traficul a fost reluat doar pentru autoturismele cu masa maximă autorizata până la 3,5 tone.

Pe DN 3 (Bucureşti-Călăraşi), precum şi pe Drumurile Judeţene 200 (Petrăchioaia-Vănători), 200B (Baloteşti-Tunari), DJ 100 (Ştefăneştii de Jos-Tunari) şi 402 (Petrăchioaia-Moineasca) circulaţia rămâne întreruptă pentru a se proceda la deszăpezire.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar.

În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional), să circule cu viteză redusă, iar pentru un plus de siguranţă, este obligatorie mărirea distanţei între vehicule.

Participanţii la trafic trebuie să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră în vederea prevenirii ambuteiajelor.

În cazul în care traficul rutier se întrerupe din cauza zăpezii, şoferi sunt sfătuiţi să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite