Prima zi din doi ani de coşmar la Răzoare: cozi kilometrice, nervi şi ore în şir blocaj de trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările începute duminică la noua magistrală de metrou au îngreunat traficul în Rahova, Militari şi Drumul Taberei, cartierele ce au în comun intersecţia Răzoare.

Zeci de maşini au mers bară la bară, şoferii au făcut depăşiri neregulamentare şi au claxonat peste limită. Acesta a fost tabloul de ieri-dimineaţă în zona Răzoare, la doar o zi după ce strada a fost închisă din cauza lucrărilor la noul metrou.




Click pe imagine pentru a vedea infografia la dimensiunea ei maximă

„Ieri, pe la 9.30, am mers dinspre Bulevardul 13 septembrie spre Bulevardul Iuliu Maniu şi am prins blocaj total. Am parcurs o porţiune de 500 de metri, de pe 13 septembrie pe Iuliu Maniu, în 15 minute. Într-o zi normală aceeaşi distanţă o fac în doar două-trei minute“, a spus Iulian, un tânăr taximetrist.

Accesul pe artera închisă va fi reluat abia peste doi ani, când lucrările la Magistrala V şi configurarea pe cinci benzi a zonei Răzoare se vor finaliza. Firmele care au câştigat licitaţia pentru metroul din Drumul Taberei au la dispoziţie cel mult 25 de luni pentru executarea tunelurilor şi a structurii şi cel mult 18 luni pentru finisarea staţiilor, potrivit directorului Metrorex, Gheorghe Udrişte. Potrivit oficialilor Metrorex, reconfigurarea zonei va facilita accesul către Drumul Taberei.

Poliţiştii de circulaţie, depăşiţi de situaţie

Oamenii legii şi-au făcut apariţia încă de la primele ore ale zilei pentru a dirija coloanele de maşini, însă nu au făcut faţă calvarului din intersecţie.
Comisia Tehnică de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti a întocmit măsuri de reorganizare a traficului rutier. Rutele ocolitoare realizate de reprezentanţii instituţiei sunt ca o gură de aer pentru circulaţia din zona unde se construieşte noua magistrală de metrou.

„Eram prin zonă pe la ora 8.30, mă duceam spre cartierul Militari. Pe sensul meu se circula destul de bine, dar pe celălalt sens era prăpăd“, povesteşte taximetristul Adrian. Acesta mai spune că rutele ocolitoare sunt destul de bune, însă abia după ora 12.00. 

Strada Răzoare dispare în forma actuală

De asemenea, Moţoi Ion, un alt taximetrist, spune că la ora 6.30 venea dinspre Drumul Taberei înspre Răzoarei şi se circula normal. Însă, pe sens opus, „era o coadă de maşini, de nu-i vedeai capătul“.
Şoferii se plâng de termenul prea mare pentru finalizarea lucrărilor şi spun că va fi destul de rău în aceşti doi ani în ceea ce priveşte circulaţia spre Drumul Taberei. „Ce vor face timp de doi ani? Poliţiştii nu vor sta zi de zi să dirijeze traficul. Mă consolez cu faptul că se face o nouă magsitrală de metrou“, a spus Ivănică George, un şofer aflat în zonă.

Şi liniile RATB au fost deviate

Însă nu doar şoferii sunt afectaţi de acest lucrări, ci şi bucureştenii care circulă cu mijlocul de transport în comun. Nu mai puţin de 13 linii RATB au fost deviate pe perioada lucrărilor la viitoarea staţie de metrou. Troleibuzele 69, 90 şi 91 vor circula deviat prin Bulevardul Vasile Milea, iar linia 96 prin strada Lt. Nicolae Găină, Drumul Taberei, Bulevardul Vasile Milea, Şoseaua Cotroceni, strada M. Vulcănescu, strada Gării de Nord, cu întoarcere prin strada Witing. Spre centrul oraşului, autobuzele 126, 137, 138, 268, 368, N116 şi N120 vor circula prin strada nou construită şi Şoseaua Pandurilor. În sens invers, ele vor urma traseul: strada Dr. Bagdasar- Şoseaua Pandurilor- Bulevardul Geniului-rond Răzoare-traseele de bază. Linia 136 va fi modificată doar în sensul spre Izvor, prin Bulevardul Geniului, noua stradă creată, Şoseaua Pandurilor, traseul de bază.




Am făcut 15 minute pe Bulevardul 13 septembrie, unde într-o zi normală făceam doar două-trei minute.

Iulian
taximetrist




Veneam dinspre Drumul Taberei înspre Răzoarei. Pe sensul meu se circula bine, însă pe sensul opus, era prăpăd.

Ion Moţoi
Taximetrist





Mă consolez cu faptul că se face o nouă magisitrală de metrou.

image
image
image

Ivănică George
Taximetrist





Ieri-dimineaţă, pe sensul de mers cartierul Militari-Răzoare era prăpăd.
Adrian
Taximetrist










 

image
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite