Fabrica Tnuva de la Popeşti Leordeni s-ar putea închide. Un nou caz Jucu - Nokia?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania israeliană Tnuva Food Industries ia calcul închiderea fabricii de lângă Bucureşti, după ce a frăcut în urmă cu şase ani a investit la Popeşti Loerdeni nu mai puţin de 60 de milioane de euro.

Conform presei din Israel, fabrica din România înregistrează pierderi mari, iar prima soluţie pe care noul preşedinte al companiei israeliene o are în vedere este vinderea afacerii aflată în declin, iar dacă nu va găsi firme interesate o va închide. Reprezentanţii Tnuva România au refuzat ieri să facă vreun comentariu legat de această informaţie vehiculată în presa din Israel. “În acest moment nu oferă nimeni din conducere vreun comentariu”, a declarat ieri Roxana Ionescu, reprezentantă a companiei.

Primarul localităţii la Popeşti Leordeni a aflat de la Adevărul despre posibilitatea ca firma Tnuva să se închidă. „Lăsaţi-mă să ma documentez, ca nu am auzit nimic legat de închiderea fabricii”, a spus primarul Grigore Trache. „Ar fi o grea pierdere pentru bugetul comunei. Fabrica de lactate are o contribuţie important la bugetul local, atât prin impozitul pe teren, cât şi din impozitele pe salarii. Sunt vreo câteva sute de angajaţi acolo, deci sumele pe care le pierdem sunt mari”, a mai spus primarul comunei.

Compania israeliană a înfiinţat Tnuva Romania Dairies în 2005, împreună cu o bancă europeană şi un partener privat. Scopul era de a stabili un sistem complet pentru producţia de lapte şi distribuţia sub brandurile Tnuva şi Yoplait. Ţinta conducerii companiei de a atinge o cifră de afaceri de 50 de milioane de euro nu a fost atinsă, vânzările nedepăşind 20 de milioane de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite