Instructorul suprem de karate face demonstraţii la Sala Antilopa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Legenda vie“ a karate-ului shotokan, japonezul Kancho Hirokazu Kanazawa, centura neagră 10 Dan, susţine un seminar în Capitală în octombrie.

Între 21 şi 23 octombrie are loc Seminarul Internaţional de Karate al Federaţiei Internaţionale de Karate Shotokan (SKIF), sub egida Federaţiei Române de Kaisendo şi a Clubului Sportiv „Dragon“. Seminarul este susţinut de cel care este supranumit „Legenda vie“ a karate-ului, Kancho (instructor suprem, n.r.) Hirokazu Kanazawa – 10 Dan.

Evenimentul se va desfăşura la sala Antilopa din Bucureşti unde ultimul discipol al fondatorului Karate-ului Shotokan va susţine o demonstraţie de arte marţiale. Kancho Kanazawa va fi însoţit la acest stagiu în România de unul din fii săi, Sensei Fumitoshi Kanazawa, care are centura neagră 5 Dan.

Este fondatorul federaţiei internaţionale

Kancho Kanazawa este considerat unul dintre cei mai mari maeştri ai karate-ului, fondator al SKIF. La început, în adolescenţă el a practicat Judo unde a obţinut centura neagră 2 Dan. Antrenamentele de Karate le-a început în timpul Universităţii unde devine protejatul maestrului de Shotokan, Masatoshi Nakayama (9 Dan), şi studiază cu maestrul Gichin Funakoshi, profesorul şcolii din Okinawa, cel care a adus karate-ul în Japonia şi a fost fondatorul stilului Shotokan.

Campion luptând cu mâna ruptă

Kancho Kanazawa a câştigat o mare notorietate în Japonia şi în lume încă din 1957 când a devenit campionul Japoniei la Kumite. Se spune despe el chiar că a participat şi a devenit campionul Japoniei luptând cu o mână ruptă.

 Pe lângă cunoştinţele de Karate-do, Kancho Kanazawa are experienţă în mânuirea mai multor arme tradiţionale, este expert în arta chinezeasca Tai-Chi, studiind sub directa îndrumare a maestrului Wong, mai mult de 30 de ani. În present, Kancho este preşedintele şi instructorul-şef al celei mai mari organizaţii de Karate Shotokan din lume.

 De asemenea, el este autorul a numeroase lucrări din domeniu, pe lângă volumele de Kata tradiţional se numără „Nunchaku – antrenament dinamic“ (1984), „Mişcarea Zen: călătoria unui om in inima Karate-ului“ (2001); „Karate - viaţa mea“ (2003), „Karate - tehnici de luptă - kumite complet“ (2004) şi „Black Belt – Karate“ (2006).


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite