VIDEO Prima sală nouă a Teatrului Naţional va fi inaugurată la sfârşitul lunii aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima sală nouă a Teatrului Naţional din Bucureşti va fi inaugurată la sfârşitul lunii aprilie, a anunţat azi Ion Caramitru, directorul instituţiei.

"Prima sala nouă o vom deschide la sfârşitul lunii aprilie. Dorim să facem o prezentare cu cei care urmau să joace şi cei care contribuiau la realizarea spectacolului D’ale Carnavalului în regia lui Alexandru Tocilescu, care a murit şi care a lăsat o lipsă imensă în teatrul românesc şi care trebuia să deschidă Anul Caragiale la Teatrul Naţional. Vrem totuşi să-l onorăm şi pe el, dar şi o concepţie cu totul excepţională pe care o putem prezenta cu ocazia inaugurării acestei săli noi", a spus Caramitru.

Sala Mică Tur Virtual 1 from TNB (Teatrul National Bucuresti) on Vimeo.

Potrivit site-ului TNB, Sala Mică este o una de tip transformabil. Aceasta caracteristică este asigurată de un pachet de gradene cu scaune compacte pe şiruri, de un sistem de ştăngi amplasat pe aproape toată suprafaţa sălii destinat reflectoarelor sau elementelor de agăţat, de elemente spaţiale conţinând şi locuri mobile pe orice direcţie, de elemente de pardoseală din lemn de scenă cu practicabile sau fără, care asigură o amplasare diferită a scenei pe suprafaţa sălii.

Sala Mică Tur Virtual 2 from TNB (Teatrul National Bucuresti) on Vimeo.

Capacitatea curentă calculată a sălii este de 250 de locuri. Accesul provizoriu al publicului va fi asigurat prin spaţiul galeriei de artă dinspre Ministerul Agriculturii, iar accesul definitiv se va face dinspre holul ce se realizează la parterul corpului central, unde se va afla şi sala polifuncţională.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite