Clădirea în care se află Teatrul Cassandra, consolidată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirea de pe strada Franceză nr. 9, care găzduieşte Teatrul Cassandra, ar urma să fie consolidată, potrivit unui proiect de hotărâre care figurează pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Potrivit documentaţiei care însoţeşte proiectul de hotărâre, clădirea a fost expertizată tehnic în anul 1993 şi încadrată în clasa I de risc seismic. Imobilul a fost cuprins în Programul de acţiuni pe anul 2009 pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de consolidare la clădirile de locuit încadrate în clasa I de risc seismic şi care prezintă pericol public.

„Imobilul este format din două corpuri distincte conectate între ele prin două zone de circulaţie. Cele două corpuri de clădire au structuri de rezistenţă şi utilizări diferite. Ansamblu format din cele două corpuri de clădire lucrează împreună datorită faptului că nu există rosturi între ele”, se mai arată în documentaţie. Corpul de clădire situat la stradă cuprinde subsolul cu destinaţie tehnică şi de depozitare, parterul cu destinaţia de foaier pentru Teatrul Cassandra, mexaninul şi patru etaje, cu destinaţia de locuinţă. Corpul de clădire situat în curte cuprinde la parter sala de spectacole a Teatrului Cassandra, care pe verticală se desfăşoară pe echivalentul a trei niveluri, după care urmează trei etaje cu destinaţia de locuinţă. Suprafaţa desfăşurată a clădirii este de 6.040,80 de metri pătraţi. În clădire sunt 51 de apartamente.

Proiectul de consolidare prevede, printre altele, introducerea de pereţi din beton armaţi în dreptul calcanelor de este şi de vest a clădirii dinspre stradă, de la subsol până la etajul 1 inclusiv, consolidarea pereţilor transversali din zidărie de cărămidă, la corpul de la stradă, refacerea faţadei principale, consolidarea casei scărilor deschise prin înlocuirea segmentelor corodate, consolidarea pereţilor permietrali ai sălii de spectacole, refacerea parţială a şarpantei de lemn şi reabilitarea termică a clădirii. 

Valoarea investiţiei este de 20,3 milioane de lei, din care 15,9 milioane de lei reprezintă lucrările de construcţie şi montaj. Durata realizăţii investiţiei este de 24 de luni. Finanţarea investiţiei va fi asigurată de la bugetul de stat şi cel local, precum şi din sursele proprii ale proprietarilor persoane juridice ai spaţiilor cu altă destinaţie decât cea de locuinţă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite