Taximetriştii independenţi se pregătesc din nou de grevă: cer tarife mai mari şi drepturi egale cu ceilalţi transportatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatul Naţional al Taximetriştilor Independenţi (SNTI) şi Asociaţia Naţionala a Transportatorilor şi Taximetriştilor Independenţi (ANTTI) vor protesta marţi, 1 noiembrie, între orele 11.00 şi 15.00, în Piaţa Constituţiei din Capitală.

Reprezentanţii taximetriştilor independenţi solicită, în primul rând, revenirea la tariful practicat în 2008, şi anume 1,95 de lei pe kilometru, faţă de 1,39 de lei, cât este acum, precum şi indexarea anuală a acestuia, în raport cu inflaţia.

O altă revendicare a acestora este reintroducerea tarifului extraurban, prin care, spus ei, s-ar combate concurenţa neloială în Capitală. De asemenea, potrivit comunicatului de presă emis de cele două organizaţii, ei mai cer şi eliminarea obligativităţii dispecerizării şi reglementării separate a taximetriştilor independenţi, amenajarea şi amplasarea staţiilor de taxi numai pe domeniul public, astfel încât accesul taximetristului la clientelă să fie asigurat în mod egal.

Ameninţare: un marş la jumătatea lunii noiembrie

„Conform prevederilor statutare ce stau la baza înfiinţării ONG-urilor semnatare, am înaintat tuturor instiţutiilor publice abilitate să administreze, coordoneze şi controleze această activitate, scrisori şi documente menite să impiedice apariţia tuturor disfuncţionalităţilor din cauza cărora în prezent, activitatea de transport în regim de taxi se desfăşoara haotic, astfel încât atât nivelul de siguranţă al participanţilor la trafic, cât şi siguranţa pasagerilor este la un nivel minim garantat. Nu mai vorbim de prestatori, iar transportatorii şi taximetriştii au ajuns în pragul falimentului“, se arată în acelaşi comunicat emis de organizaţiile taximetriştilor independenţi.

În cazul în care nu li se vor rezolva revendicările în urma protestului de marţi, taximetriştii ameninţă cu un marş ce va avea loc în Capitală la 15 noiembrie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite