Tarom profită de falimentul liniei aeriene ungare Malev

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Linia aerienă Tarom va crește substanțial numarul de zboruri către Budapesta, după ce operatorul de stat ungar Malev se află în faliment și a oprit vineri toate zborurile pe ruta Budapesta-București.

Tarom va dubla numărul de curse de la București către Budapesta, începând de luni. Compania va opera câte 12 zboruri pe săptămână, cu șapte curse mai mult decât până acum.

Până în prezent, Tarom, linie aeriană deținută de Ministerul Transporturilor, punea la dispoziția pasagerilor câte o cursă pe zi, de luni până vineri, pe ruta dintre cele două capital europene. Începând de luni, compania va mai introduce câte un zbor pe zi, inclusiv în weekend.

„Azi dimineaţă (vineri, n.r.) Malev a anunţat încetarea zborurilor, iar Tarom, în încercarea de a veni în întâmpinarea pasagerilor, a suplimentat cu șapte frecvenţe cursa Bucureşti-Budapesta”, a declarat consilierul pe probleme de aviaţie din Ministerul Transporturilor, Bogdan Donciu, citat de Mediafax.

Potrivit oficialului, Tarom ar putea lua în calcul chiar și o ieftinire a biletelor, având în vedere faptul că gradul de ocupare al avioanelor care circulă pe această rută nu este foarte ridicat.

De asemenea, după anunțul liniei de zbor Mavlev, compania aeriană low-cost Ryanair a transmis că va efectua zboruri pe 26 de noi rute din Budapesta, iar Wizz Air, un alt operator low-cost, a anunţat că va investi 100 milioane de dolari pentru extinderea operaţiunilor din capitala Ungariei şi că va relua zborurile pe ruta Bucureşti-Budapesta.

CITEȘTE ȘI:

Compania aeriană ungară Malev este la un pas de faliment

Aeroportul Cluj pierde cursele Malev. Compania naţională maghiară a dat faliment

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite