Festin cu must, pastramă şi voie bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii îmbină, în acest sfârşit de săptămână, utilul cu plăcutul la târgurile de toamnă, unde îşi pot face şi proviziile pentru iarnă şi desfăta cu mâncăruri tradiționale. Parcul Plumbuita din cartierul Colentina găzduieşte până duminică un eveniment dedicat recoltelor toamnei, unde puteţi gusta tot felul de delicatese.

Comercianţii vă vor îmbia cu sarmale maramureşene, cărnuri aromate preparate pe grătar şi legume perpelite, brânzeturi, mâncăruri pe care le puteţi stropi cu vin sau cu must. Şi pentru ca meniul să fie complet, la desert puteţi servi turtă dulce.

La standurile din parc, vizitatorii vor găsi şi alte produse tradiţionale româneşti: pâine de casă, fasole cu ciolan la ceaun, sau gulaş. Atmosfera de sărbătoare va fi susţinută de un carusel de distracţii amplasat în centrul parcului.

În Obor, tone de varză şi legume

Aglomeraţie mare va fi şi în Piaţa Obor unde, mâine şi duminică, la cele 40 de standuri, vor fi oferite spre vânzare peste o sută de tone de varză, ceapă, cartofi, gogonele, gogoşari, castraveţi, conopidă, struguri de masă şi de vin.

Cumpărătorii se vor putea odihni pentru câteva clipe pentru că, la loc de cinste, se vor afla micii, sărmăluţele cu mămăliguţă, peştele la grătar, tocăniţa, pastrama, berea, mustul, vinul, sucul de mere, plăcintele şi cozonacii.

Târgul Boierului, la Muzeul Ţăranului

Târgul de Toamnă cu Dichis (Târgul Boierului) va avea loc de mâine până duminică, între orele 9.00 şi 19.00, la Muzeul Ţăranului Român.

Programul evenimentului cuprinde comedii, marionete, atelier de monograme pe batiste și de hârtie manuală şi gravură. Pentru copii se aduc şerbeturi şi dulceţuri fine, brânzoaice şi ciocolată. Veselia va fi întreţinută de trupa „Trei Parale", care va concerta, mâine, la ora 13.30.

„Trei bostani", în Piaţa Berceni

Peste o sută de producători vor fi prezenţi în Piaţa Berceni din sectorul 4 cu marfă din recolta de toamnă. Aici, la „târgul bostanilor", vor avea loc concursuri cu premii surpriză: „Cine mănâncă cea mai multă plăcintă de dovleac", „Cine sculptează cel mai bine bostanii", precum şi un concurs de confecţionat figurine din fructe şi din legume. Organizatorii au pregătit şi un foc de artificii, dar şi spectacole cu tarafuri.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite