Razie printre taxiuri şi microbuze: Poliţia Rutieră Română derulează un amplu control pe şoselele din Capitală şi de pe lângă Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe echipaje ale Poliţiei Rutiere Române derulează un amplu control pe şoselele din Capitală şi de pe lângă Bucureşti după ce s-a constat că în ultima poerioadă a crescut numărul sesizărilor referitoare la nerespectarea normelor legale de efectuare a transportului public.

Raziile au început la sfârşitul lunii iunie şi vor mai ţine încă o săptămână. Agenţii au constat până în prezent că cele mai grave abateri ale şoferilor de microbuze şi troleibuze îl reprezintă depăşirile riscante şi neacordarea priorităţii pietonilor. Printre haiducii din trafic, poliţiştii au găsit şi şoferi care operau la negru, fără licenţe de traseu, care răspund la apelul „ia-ma, nene!".

Curse mortale cu taxiurile

Conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL) pentru anul 2012, până la sfârşitul săptămânii viitoare se va derula acţiunea „ BUS&TRUCK" (n.r. autobuze şi camioane), pentru verificarea vehiculelor destinate transportului rutier public de persoane şi de mărfuri.

În cadrul activităţilor derulate în această perioadă au fost depistaţi patru conducători auto care vorbeau la telefonul mobil în timpul conducerii autovehiculului, trei care nu au utilizat centura de siguranţă, şi două cazuri în care au transportat mai mulţi pasageri decât numărul de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare.

O analiză a poliţiştilor arată că în rândul autovehiculelor de transport în comun s-au înregistrat de la începutul anului până acum 41 de accidente grave. Riscul de victimizare este şi în rândul taxiurilor, fiind implicate în producerea a 57 de accidente grave în aceeaşi perioadă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite