Capitala – un lac urban, scenariu posibil din cauza încălzirii vremii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele zile, mai multe oficialități au început să tragă un semnal de alarmă privitor la creșterea temperaturilor de săptămâna viitoare, care pot duce la topirea munților de zăpadă. Atât primarul general Sorin Oprescu, cât și prefectul Mihai Atănăsoaei, au avertizat administrațiile locale.

Meteorologii au anunțat o încălzire a vremii în Capitală începând cu săptămâna viitoare. Astfel, de luni, temperaturile vor sări ușor de 0 grade pe timpul zilei, noaptea înregistrându-se în continuare valori negative.

Drept urmare, mormanele de zăpada rămase în urma ninsorilor abundente din ultima perioadă se vor topi. Meteorologul de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a precizat că există un risc redus ca nămeții să se topească brusc, deoarece valorile positive vor alterna cu cele negative, însă, în cele din urmă, munții de zăpadă se vor topi. 

Prefectul vrea să dea zăpada afară din oraș

În cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București, convocat de prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, acum două zile, primăriile de sector au fost sfătuite să își facă un plan de debarasare a munților de zăpadă din oraș.

„Este foarte important ca, în următoarele zile, zăpada să fie scoasă din Bucureşti şi depozitată în spaţii adecvate pentru că, după perioada aceasta de ninsoare şi de viscol, temperaturile vor creşte şi toată această zăpadă de pe străzi se va transforma în apă şi va umple străzile oraşului”, a spus Atănăsoaei.

Prin urmare, Agenţia Naţională de Mediu va solicita fiecărei primării de sector să identifice fie în oraş, fie în afara acestuia terenuri pe care să poată fi depozitată zăpada.   

Prefectul Capitalei le-a mai solicitat primăriilor celor şase sectoare ale Bucureştiului să încerce să anticipeze problemele care pot să apară şi să solicite din timp sprijinul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

Apa Nova, rugată să curețe canalizarea

De asemenea, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, în cadrul comandamentului de iarnă din această dimineață, le-a cerut responsabililor Apa Nova să identifice și să curețe gurile de scurgere de pe străzile laterale. Astfel, în cazul topirii zăpezii, apa să nu inunde arterele.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite